• La premier britànica dóna un gir en la seva postura davant les negociacions amb Brussel·les: assegura que buscarà el consens nacional
cbmay92

Per primera vegada des del daltabaix que va patir després de les eleccions del 8 de juny, la primera ministra britànica, Theresa May, està disposada a replantejar-se la seva postura davant del Brexit. Quan falta menys d'una setmana per iniciar formalment les negociacions sobre el Brexit, May ha confessat en una reunió amb membres del seu partit que buscarà el consens intern abans de formular els seus plans de ruptura.

Segons informacions de 'Bloomberg', la premier també es va dirigir als seus companys de partit assegurant que assumeix tota la responsabilitat pel revés sofert a les urnes, on els conservadors van perdre la majoria parlamentària que ostentaven des de 2015. "Sóc jo qui us ha ficat en aquest embolic i seré jo qui us en tregui", va sentenciar la primera ministra.

Per ara, encara les negociacions amb els Unionistes Demòcrates d'Irlanda del Nord amb l'objectiu de tancar el seu govern en minoria. No obstant això, hi ha opcions que May acabi per presentar la seva dimissió, segons l'analista i fundadora de BK Asset Management, Kathy Lien. I bona mostra d'això és l'ajornament del tradicional discurs postelectoral de la Reina Isabel II que apunta "més canvis en el govern de May", segons Lien.

Recentment dos membres destacats de l'Executiu de la premier, George Brides i David Jones han abandonat el seu equip i els analistes creuen que no seran els últims.

Ara, 342 membres de la nova Cambra dels Comuns donarien suport a un Brexit suau

CANVIS EN EL TO DE LES NEGOCIACIONS

El que roman com una incògnita, per ara, és la forma en què May pretén variar la seva postura sobre el Brexit. Segons 'Bloomberg', hi ha elevades possibilitats que suavitzi les seves demandes i doni prioritat a les necessitats econòmiques i potser decideixi fer marxa enrere en l'idea d'abandonar el mercat únic. El que sí que sembla clar, segons el 'Daily Telegraph' és que May buscarà unitat d'acció amb els líders de la resta de formacions polítiques i alts directius del país per buscar un terreny comú que li permeti dibuixar una nova estratègia negociadora.

Una estimació del 'The Sun' llança un panorama diferent al de fa unes setmanes. Ara, 342 membres de la Cambra dels Comuns donarien suport a un Brexit suau, mentre 297 preferirien que es prosseguís amb el Brexit dur.

No obstant això, pel que fa a Brussel·les, no l'hi posarà fàcil a May i li exigirà que se cenyeixi al calendari negociador. De fet, el cap negociador del bloc comunitari, Michel Barnier, ja ha advertit al Regne Unit sobre el perill de ruptura sense un acord si s'acaben esgotant els dos anys de negociacions sense una resolució clara de sortida.

Noticias relacionadas

contador