ep patinete
POLICÍA LOCAL DE JAÉN

L'Ajuntament de Madrid ha denegat l'autorització d'operació a les empreses de patinets elèctrics que operen a la ciutat. Les després companyies, VOI, Wind i Lime, tenen un termini màxim de 72 hores des d'aquest dimarts per retirar tots els patinets de la ciutat.

El motiu que al·ludeix l'Ajuntament és que aquestes empreses no obliguen als seus usuaris a complir amb les normes de circulació. A més, de no determinar les zones en què els clients d'aquests serveis poden començar o acabar el viatge.

D'acord a l'Ordenança de Mobilitat Sostenible, la capital exigeix ​​que s'excloguin les zones en què no seria possible la utilització del patinet elèctric. És a dir, carrers i espais per als vianants o grans glorietes on conflueixen vies de múltiples carrils i amb velocitat màxima de 50 quilòmetres per hora.

Per accedir a la llicència d'operació, l'Ajuntament també demana a aquestes empreses que comparteixin dades de geolocalització per d'aquesta manera poder comprovar en qualsevol moment el nombre i la ubicació dels seus patinets.

Les tres empreses podran tornar a sol·licitar en qualsevol moment una autorització que compleixi amb la normativa.

Des de finals d'octubre, els patinets elèctrics tenen prohibit anar per la vorera. Poden circular per carrils bici i per carrers a 30 quilòmetres per hora. Per la seva banda, la setmana passada la Direcció General de Trànsit (DGT) va anunciar que està treballant en un reial decret per impedir que els patinets elèctrics circulin per les voreres i que superin els 25 quilòmetres per hora.

Noticias relacionadas

contador