ep patinetes electricosmadrid
EUROPA PRESS

Madrid estrena aquest dimecres les seves noves normes de circulació que implicaran que la velocitat màxima sigui de 30 quilòmetres per hora al 85% dels seus carrers (les d'un sol carril o un carril per sentit) i impedirà circular per les voreres als patinets i bicicletes a més de 5 km/hora.

El Butlletí Oficial de la Comunitat de Madrid (BOCM) publica aquest dimarts la normativa aprovada durant el ple municipal del 5 d'octubre amb els vots a favor d’Ara Madrid i el PSOE i el rebuig de PP i Ciutadans, amb la qual cosa és aplicable des de demà dimecres, segons han confirmat a EFE des de l'Ajuntament de Madrid.

La reducció de la velocitat als carrers s'advertirà mitjançant una campanya informativa global, no amb senyals en punts concrets, i la Policia Municipal multarà els que es superin, encara que si s'instal·len radars, hi haurà un període de dos mesos per informar sense formular denúncies.

Els patinets circularan pràcticament per tots els carrers de Madrid, les que siguin a 30 i a 20 i també pels carrils bici, però a les voreres només podran pujar els que no tinguin motor i no superin els 5 quilòmetres per hora. L'edat mínima per anar en patinet elèctric pels carrers de Madrid serà de 15 anys.

Els patinets circularan per gairebé tots els carrers i pels carrils bici, però a les voreres només podran pujar els que no tinguin motor i no superin els 5 km/hora

A diferència dels que no porten motor, els patinets elèctrics no podran circular en cap cas per la vorera, i per les calçades els patinets hauran de circular per la part central del carril.

D'aquí a un any s'analitzarà si es permet la seva circulació també per les "ciclocarrers", és a dir, els carrils de grans avingudes on conviuen a 30 quilòmetres per hora bicis i cotxes.

L'ordenança té com a prioritat "protegir el més feble", els vianants i entre ells els que més dificultats tenen: gran, infants i persones amb mobilitat reduïda.

POSSIBILITAT DE PARQUÍMETRES FORA DE L'M30

Es garanteix que motos i bicicletes aparcades no interrompin el pas als vianants, ja que hauran de deixar una amplada lliure d'almenys 3 metres. Al centre, però, les motocicletes no podran aparcar en voreres si hi ha banda d'aparcament, una limitació que s'estendrà a la resta de la ciutat a mesura que es creïn zones reservades per a motos.

Pel que fa als sistemes de bicicleta o patinet compartit, els seus usuaris hauran de sol·licitar autoritzacions per a la seva implantació per sortir així del buit legal en què es trobaven fins ara.

L'ordenança deixa per més endavant la possibilitat de posar parquímetres a no residents fora de l’M-30 on hi ha barris "saturats" per ser "frontera" amb el Servei d'Estacionament Regulat (SER).

Noticias relacionadas

contador