cbalemania8 short

El clima de negoci va disminuir a Alemanya el desembre. L'optimisme dels empresaris es va reduir per quart mes consecutiu, segons l'enquesta Ifo publicada aquest dimarts. Va aconseguir els 101 punts, el nivell més baix en els últims dos anys.

Les bones perspectives de l'economia més gran d'Europa s'estan reduint en termes de creixement. L'índex de confiança empresarial alemanya es va situar lleugerament més baix del que s'esperava, ja que el consens esperava que fos de 101,7.

L'Institut Ifo ha baixat dràsticament els seus pronòstics econòmics per a Alemanya

El novembre, aquest indicador havia arribat als 102 punts. El component de valoració actual es situa als 104,7 punts, contra 105 del consens i 105,5 de novembre. Mentrestant, el component d'expectatives se situa als 97,3 punts, enfront de 98,4 del consens i 98,7 del mes anterior.

L'Institut Ifo ja ha baixat dràsticament els seus pronòstics econòmics per a Alemanya. Els problemes de la indústria automotriu davant el nou estàndard de mesura d'emissions estan afectant l'economia, igual que les incerteses com el Brexit, la disputa pressupostària a Itàlia i la política comercial dels EUA, explica el president d'Ifo, Clemens Fuest.

Segons Fuest, per primera vegada des de maig de 2016, les expectatives de les empreses del sector manufacturer han arribat a un rang de valoració negatiu. També al sector de serveis, el clima de negocis s'ha refredat significativament. La propensió a consumir productes alemanys és aparentment menys pronunciada abans de Nadal que durant els mesos anteriors.

Noticias relacionadas

contador