cbalemania8 short

El sector privat d'Alemanya va romandre estancat en una fase de baix creixement durant l'últim mes de l'any. Segons l'índex PMI elaborat per la consultora Markit, el desembre s'ha registrat l'augment més lent de l'activitat empresarial en quatre anys. Indica, a més, un major debilitament de la confiança empresarial.

La sòlida creació d'ocupació i la disminució de la inflació van ser "les poques conclusions positives" de l'enquesta, afegeixen.

El PMI compost es va situar el desembre en 52,2, enfront de 52,3 de novembre. Les dades van mostrar un lleuger repunt en el creixement de la producció manufacturera fins a un màxim de tres mesos. No obstant això, això va ser compensat per una taxa més lenta de l'augment en l'activitat comercial del sector de serveis, la segona més feble vista en més de dos anys.

Major cautela entre els clients internacionals, entre els quals destaca una caiguda en les vendes a la Xina

Per la seva banda, el PMI manufacturer va caure a 51,5 el desembre des de 51,8 el novembre, xifra que assenyala les més febles dades de millora de les condicions comercials al sector des de març de 2016. Els negocis d'exportació van caure per quart mes consecutiu, liderat per un nou descens en la fabricació de comandes. Les empreses enquestades van informar d'una major cautela entre els clients internacionals i diversos fabricants van destacar una caiguda en les vendes a la Xina.

Mentrestant, el desembre es va seguir veient una sòlida taxa de creació de llocs de treball als sectors de manufactura i serveis. El creixement de l'ocupació en el nivell compost es va recuperar lleugerament des del mínim de sis mesos de novembre i va estar molt per sobre de la mitjana històrica.

Pel que fa a les expectatives de futur, les últimes dades van mostrar un major debilitament de la confiança de les empreses de cara a l'activitat per al proper any. El grau d'optimisme va ser el més baix registrat en més de quatre anys, ja que el sentiment entre les empreses de serveis del país va mostrar un major deteriorament respecte als més febles des d'octubre de 2015. Els fabricants es van mostrar especialment contraris a la perspectiva, encara que el grau de pessimisme va ser menys marcat que l'octubre i el novembre.

Noticias relacionadas

contador