dl liz truss mp conservative party tory cabinet elizabeth pd
Sharecast / public domain image

La ministra d'Afers Estrangers del Regne Unit, Liz Truss, que participa a la carrera per liderar el Partit Conservador després de la dimissió de Boris Johnson, va insinuar que podria canviar el mandat del Banc d'Anglaterra (BoE) si guanya el poder.

Durant el debat televisat de diumenge entre els cinc legisladors del Partit Conservador que competeixen per succeir Boris Johnson, Truss va dir que el Regne Unit s'enfronta a "temps econòmics sense precedents" i que l'"estratègia econòmica de sempre" no està funcionant. El proper govern s'hauria de fixar en altres economies que han aconseguit controlar la inflació, va assenyalar, citant el Banc del Japó.

Els mitjans posen èmfasi avui que Truss està qüestionant la independència del BoE, però aquesta va insistir que recolza totalment la seva independència. "Hem de fixar-nos en les millors pràctiques de tot el món. Els països que han tingut més èxit en el control de la inflació", va afegir.

Els experts també recullen aquest dilluns als seus informes els fets al Regne Unit. Segons Michel Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets a Londres, encara que aquestes intervencions "han aixecat algunes celles, no fan res més que fer-se ressò de les preocupacions que molts habitants de la City de Londres han tingut durant els últims deu anys". Segons la seva opinió, la realitat és que l'historial del Banc d'Anglaterra en matèria d'inflació durant els darrers 25 anys "ha estat, en el millor dels casos, irregular, massa ràpid per abaixar els tipus i massa lent per pujar-los".

El Banc d'Anglaterra es va independitzar el 1997 i té un objectiu d'inflació del 2%. Tot i això, el creixement dels preus és actualment del 9,1% i el mateix organisme espera que arribi a l'11%. Aquesta setmana es publica l'IPC del Regne Unit del juny, que s'espera que augmenti fins a un nou rècord del 9,3% i possiblement fins i tot més.

Noticias relacionadas

contador