boris johnson portada nueva

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha dimitit aquest dijous després de l'allau de renúncies al seu govern i les pressions perquè ho fes. "Ha d'haver-hi un nou líder del partit i un nou primer ministre", ha assenyalat en una compareixença davant el 10 de Downing Street.

"Lamento no poder seguir liderant aquests projectes i idees, però ningú és indispensable a la vida política. El Partit Conservador trobarà un altre líder que pugui dirigir el país", ha expressat Johnson, explicant que el procés per triar un nou primer ministre "comença ara", en concret, "la setmana que ve".

Continuarà com a primer ministre fins a la tardor, quan es decideixi el seu successor per a la conferència del partit a l'octubre. Pel que fa al seu hereu, ha assegurat que li desitja "tot el millor". "Al nou líder jo li donaré el suport que pugui".

Durant la seva intervenció, Johnson ha reconegut sentir-se “molt trist” per la renúncia, alhora que ha donat “les gràcies al poble britànic per l'immens privilegi que m'han atorgat”. "Ser primer ministre ha estat una gran educació".

Va ser el juliol del 2019 quan Johnson va assumir la prefectura del govern britànic com a líder del Partit Conservador. Ho va fer, a més, després de la renúncia de la llavors primera ministra, la també conservadora Theresa May. "Sé que hi ha moltes persones alleujades i d'altres estaran decebudes. Estic trist per deixar la millor feina del món", ha conclòs.

A primera hora del matí es coneixia que Johnson havia acceptat dimitir en una conversa mantinguda amb el líder del grup de diputats conservadors sense cartera, Graham Brady. En total, han dimitit més de 50 funcionaris del govern de Johnson.

Noticias relacionadas

contador