ep comision europea 20180426164102
EUROPA PRESS - Archivo

L'Índex de Preus al Consum (IPC) de l’Eurozona s'ha mantingut al 2% l'agost en taxa interanual, mentre que en comparació amb el mes anterior, l'índex s'ha situat al 0,2% enfront del -0, 3% de juliol, segons les dades publicades aquest dilluns per l'oficina d'estadística comunitària Eurostat. Es confirmen així les previsions del mercat.

Per la seva banda la inflació de la Unió Europea, ha estat del 2,1% l'agost de 2018, davant el 2,2% del juliol. Un any abans, la taxa va ser de l’1,7%. En comparació amb juliol de 2018, la inflació anual va disminuir en dotze Estats membres, se’n va mantenir estable en cinc i en va augmentar en deu.

Respecte al juliol, la inflació va disminuir en dotze Estats membres, se’n va mantenir en cinc i en va augmentar en deu

Per països, les taxes anuals més baixes es van registrar a Dinamarca (0,8%), Irlanda i Grècia (tots dos 0,9%), enfront de Romania (4,7%), Bulgària (3,7%), Estònia ( 3,5%) i Hongria (3,4%), que van representar les taxes anuals més altes.

L'agost de 2018, la major contribució a la taxa anual d'inflació de la zona de l'euro va provenir de l'energia, seguida de serveis, aliments, alcohol i tabac.

Quant a l'IPC subjacent, l’índex es va mantenir sense canvis l'agost en taxa interanual (1%), mentre que en comparació amb el mes precedent, es va situar al 0,2% enfront de la taxa negativa de 0,5% registrada el juliol.

Noticias relacionadas

contador