cbinflacioneuro

La taxa d'inflació interanual de l’Eurozona s'ha situat l'agost al 2%, una dècima menys que durant el mes anterior, com a conseqüència del menor alça del preu de l'energia i dels aliments frescos, segons la dada preliminar publicada per l'oficina comunitària d'estadística, Eurostat.

L'agost, l'energia s'ha encarit un 9,2%, enfront de la pujada interanual del 9,5% de juliol, mentre que el preu dels aliments frescos ha augmentat un 2,5%, una dècima menys que el mes anterior. Així mateix, el preu dels serveis s'ha incrementat un 1,3%, enfront de l’1,4% de juliol.

L'energia s'ha encarit un 9,2% i el preu dels aliments frescos, un 2,5%

Sense tenir en compte l'efecte de l'energia, la taxa d'inflació de la zona euro s'ha situat l'agost a l’1,3%, enfront de l’1,4% de juliol, mentre que en excloure també els aliments frescos dels preus ha pujat un 1,2%, una dècima menys que el mes anterior.

D'aquesta manera, en deixar fora del càlcul l'impacte dels preus de l'energia, així com dels aliments, l'alcohol i el tabac, la taxa d'inflació subjacent ha arribat l'agost a l'1%, enfront de l’1,1% de juliol.

Noticias relacionadas

contador