cbcapexeurozona short

La taxa de producció industrial va caure el juliol un 0,8% a l’Eurozona i un 0,7% a tota la Unió Europea (UE) en comparació amb el mes anterior, segons dades publicades aquest dimecres per l'oficina estadística europea Eurostat. El juny, la producció industrial ja havia baixat un 0,8% respecte al maig.

En termes interanuals, la caiguda registrada el juliol en relació al mateix període de l'any anterior suposa un lleu descens del 0,1% a la zona euro, que contrasta amb una forta pujada del 0,8% a tota la UE.

Aquest declivi el juliol a l’Eurozona es deu a una caiguda de l'1,9% en la producció de béns de consum duradors, de l'1,3% en no duradors i del 0,8% en productes intermedis, amb prou feines apuntalat per una pujada del 0,8% en béns de capital i del 0,7% en productes energètics, segons apunta l'institut estadístic.

A Espanya, la producció industrial va baixar un 0,3% el juliol, però va tenir un creixement interanual del 0,1%

Quant a la producció de tots els estats membres, el descens s'explica per una caiguda de l'1,3% en la producció de béns de consum no duradors, de l'1% al duradors i del 0,6% en productes intermedis, mentre que els productes energètics van créixer un 0,7% i els béns de capital, un 0,6%.

Per països, els majors retrocessos van tenir lloc a Malta (6,3%), Croàcia (5%) i Suècia (4,1%), i els principals ascensos a Dinamarca (3,6%), Irlanda (2,8% ) i Letònia (1,8%). Pel que fa a Espanya, la producció industrial va baixar un 0,3% el juliol, tot i que la veritable caiguda va tenir lloc el juny, del 0,7%, en comparació amb el creixement que va sostenir el maig, del 0,8%. El creixement interanual es va situar al 0,1%.

Noticias relacionadas

contador