ep recursodinero
ACEA

La rendibilitat exigida al bo espanyol amb venciment a deu anys escalava aquest dilluns per sobre del llindar de l’1,70% i ha registrat així el major cost de finançament per al deute des de fa un any després d'anunciar el Govern que rebaixa les seves previsions de creixement i les del dèficit.

En concret, l'Executiu espera ara que el PIB creixi un 2,6% el 2018 i un 2,3% el 2019. Al mateix temps, el Govern preveu que el dèficit públic se situï a l'1,8% per 2019.

L'interès del bo espanyol a deu anys ha arribat a situar-se aquest dilluns a l’1,706%, el nivell més alt des del 5 d'octubre de 2017, quan les tensions a Catalunya van portar el cost de finançament per sobre de l’1,80%.

Aquest any, l'interès del bo espanyol amb venciment a deu anys ha passat des de l’1,570% en finalitzar 2017 fins a l’1,706% amb la perspectiva que el Banc Central Europeu (BCE) doni per finalitzat el seu programa de compra de deute públic en acabar l'any.

Per la seva banda, la rendibilitat exigida al deute italiana amb venciment a deu anys se situava al 3,580%, mentre que l'interès del bo portuguès equivalent es relaxava per sota del 2%, després que l'agència Moody's elevés la qualificació del seu deute sobirà a 'Baa3' des de 'Ba1', amb perspectiva estable, dins del grau d'inversió.

Noticias relacionadas

contador