cbalemaniafabrica

L'índex IFO de clima empresarial alemany va augmentar el març fins a 99,6 des de la dada de 98,5 de febrer i per sobre de l'estimació del consens, que esperava que es repetís la xifra de 98,5.

Segons els analistes, aquesta dada suposa "un gran alleujament" després del "horrible" PMI d'Alemanya que es va conèixer divendres passat. "L'indicador de veure impulsat per l'IFO d'expectatives, amb un màxim de tres mesos a 95,6 des dels 94,0 revisats de febrer. Per la seva banda, l'indicador de situació actual també va pujar, encara que de forma més lleu, fins a 103,8 des de 103,6 del mes passat", expliquen els analistes de Pantheon Economics. Aquests experts, necessiten, però, que els detalls coincideixin amb les dades de PMI.

"En general, l'IFO segueix indicant un nou alentiment del creixement del PIB durant el primer trimestre. Les dades principals confirmen que la indústria manufacturera es troba en les urpes d'una recessió, mentre que la resta de l'economia s'està estabilitzant, o fins i tot millorant lleugerament, cap a finals del primer trimestre", expliquen des de Pantheon Economics.

Noticias relacionadas

contador