fmi fonds monetaire international

El Fons Monetari Internacional ha advertit de l'arribada de noves turbulències als mercats financers, sobretot a mesura que els governs de tot el món canviïn de marxa cap a la recuperació, segons informa CNBC.

"Les mesures dels bancs centrals per endurir la política monetària i frenar l'augment de la inflació podrien empènyer els valors de més risc cap als números vermells, fins i tot quan els responsables polítics prometen una transició suau", va dir Tobias Adrian, conseller financer i director de mercats monetaris i de capitals de l'FMI.

Dimecres, la Reserva Federal va assenyalar que podria aturar el programa de compra d'actius i començar a apujar els tipus d'interès al març.

"Estem estimant, per exemple, que per a un nou enduriment inesperat de 50 punts bàsics es podria veure una nova venda substancial als mercats de renda variable", va afegir Adrian, assenyalant que alguns sectors es veurien més afectats que altres.

Aquestes declaracions de l'economista es produeixen després de la publicació de les Perspectives Econòmiques Mundials a començaments d'aquesta setmana.

Tot i la pressió a la baixa per l'augment dels tipus d'interès, l'informe de dijous va assenyalar que es preveu que els beneficis empresarials superin els nivells anteriors a la pandèmia el 2022 a la majoria dels sectors.

contador