ep euro dolar portada
Europa Press

El mercat de les divises respira alleujat després que el govern de la cancellera alemanya, Angela Merkel, hagi aconseguit deixar enrere el drama en què s'havia vist embolicat a causa de la crisi migratòria a la Unió Europea (UE). La CDU i la CSU han aconseguit un acord i l'euro estabilitza el seu preu entre els 1,1650/60 dòlars, després del seu moderat declivi de dilluns.

Els experts es mostren optimistes i afirmen que la moneda comunitària no té frens a la vista per tornar a recuperar posicions per sobre dels 1,17 dòlars ara que les preocupacions més immediates s'han dissipat. Amb tot, des de Barclays avisen que "el tema dels immigrants i els refugiats es mantindrà com un tema de fons que pot generar episodis de vendes a l'euro".

Des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, tenim l'euro/dòlar a zona de ningú, lluny del suport dels 1,1507 i de la resistència que presenta als 1,1850. "I mentre l'encreuament no salti per un o altre costat no tindrem cap pista sobre el que pot ser el següent moviment en tendència", explica José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía. "Només per sobre dels 1,1850, en preus de tancament i amb folgança, tindríem figura de volta en 'doble vall', amb objectiu als 1,2150-1,22", afegeix l'expert.

El dòlar, per la seva banda, ha retrocedit marginalment davant els seus principals rivals, amb l'índex que mesura el seu acompliment davant d'una cistella de sis monedes caient un 0,1% fins als 94,91 punts. No obstant això, el 'bitllet verd' ha seguit ensenyant múscul davant les divises relacionades amb les commodities, com el dòlar australià, enmig d'una escalada de les tensions comercials que genera una onada d'aversió al risc entre les monedes dels països emergents més exposats a l’envit de la guerra aranzelària.

"Hi ha un fort element de 'risc' al voltant de les preocupacions que genera la disputa d'impostos a les exportacions que explica l'últim augment del dòlar. De fet, la moneda dels EUA ha aconseguit un avanç només a mesura que les divises dels mercats emergents i les matèries primeres s'han desplomat a causa de la fugida d'actius considerats menys segurs", argumenten analistes de Mizuho Securities. "Una moneda d'un país amb un gran dèficit en compte corrent generalment no és un destí del gust del mercat quan s’hi instal·la el sentiment de l’aversió al risc", afegeixen.

EL IUAN PATEIX ABANS DE LA IMPOSICIÓ DE ARANZELS

El patiment de les monedes de les potències en desenvolupament s'ha deixat notar durant els últims dies, amb el iuan xinès prenent el relleu d'altres divises emergents. El renminbi ha seguit experimentant una elevada dosi de volatilitat en l'avantsala del 6 de juliol, quan els aranzels dels Estats Units sobre les exportacions xineses entraran en vigor.

La passada matinada ha prolongat el seu declivi fins als 6,7167 per dòlar, enmig d'una intensa pressió baixista que manté la divisa presa de les vendes a nivells no vistos des d'agost de 2017. "Els temors de la guerra comercial estan provocant un abandonament dels actius de més risc, cosa que agreuja el problema per a la Xina com a mercat emergent", explica Jasper Lawler, analista de London Capital Group. "La imposició d'impostos es produeix just quan l'economia xinesa s’està enlairant; tot el contrari als EUA, on l'economia sembla anar a tot gas", afegeix.

El renminbi ha aconseguit tancar en 6,68 iuans per cada 'bitllet verd' apuntalat gràcies a l'esforç dels bancs del país per contenir el declivi de la moneda. No obstant això, fins al mínim d'aquest dimarts, la moneda s'ha depreciat un 4,5% en poc més de dues setmanes i ha arribat al preu objectiu dels analistes de Danske Bank molt abans del previst.

Noticias relacionadas

contador