• L'eliminació del risc del Frexit ha aplanat el camí per a una comunicació més contundent durant la pròxima reunió del BCE al juny, segons Danske Bank
comptes-courants-deficitaires-de-0-9-milliard-d-euros-en-octobre

La pressió baixista continua dominant l'operativa de l'euro contra el dòlar, que ja ha retrocedit un 1,5% des dels màxims assolits durant el ral·li de la divisa comunitària després de la victòria d'Emmanuel Macron a les eleccions presidencials de França. Les vendes semblen obeir als motius fonamentalment tècnics, ja que des del punt de vista macroeconòmic i polític tot sembla recolzar que la 'moneda única' intenti atacar de nou nivells de resistència clau, però els inversors busquen un senyal per part del Banc Central Europeu (BCE) per imprimir un nou impuls alcista a l'euro.

El gir des de la directriu baixista de l'últim any, als 1,1020 dòlars, ens confirma on és la resistència que cal batre de cara a les pròximes setmanes. L'anàlisi tècnica ens explica que encara que no hagi estat capaç de superar aquest nivell en el primer intent "no vol dir que no pugui fer-ho durant les properes sessions", assenyala José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"És simplement això, que no ha pogut amb aquesta important zona de resistència (de moment). Pel costat dels suports, el primer es troba justament on s'ha frenat l'euro/dòlar, als 1,0870/50 dòlars, però el més important el tenim en el buit alcista de la sessió del 24 d'abril als 1,07246. "O el que és el mateix -apunta Rodríguez- en la mesura que l'encreuament no tanqui (o anul·li) aquest buit alcista el caire de trading seguirà sent més alcista que baixista i per tant entendrem que és qüestió de temps que l'euro/dòlar superi la directriu baixista i posi rumb als màxims del mes de novembre als 1,12996".

"Els factors polítics, econòmics i de política monetària juguen a favor de la divisa comunitària", assegura Kathy Lien, fundadora de BK Asset Management. "Encara que l'euro caigués fins al suport del 24 d'abril, els inversors revertirien ràpidament la tendència de curt termini a la baixa en adonar-se que no hi ha res ara mateix que amenaci l'euro", comenta l'experta. Recorda l'analista que el BCE està cada vegada més a prop d'iniciar la reducció dels seus estímuls i l'anunci podria arribar a la tardor, tot i que sí que adverteix que hi ha un escull al camí per a l'euro: "La Reserva Federal dels EUA (Fed) podria anunciar una pujada de tipus al juny, per la qual cosa recomanem comprar euros contra el ien i el franc suís, abans que contra el dòlar".

L'eliminació del risc del Frexit ha aplanat el camí per a un comunicació més contundent durant la pròxima reunió del BCE al juny, segons
Danske Bank

LA PILOTA, A LA TEULADA DE MARIO DRAGHI

Però això serà d'aquí a un mes. En el moment actual, la propera cita dels inversors és amb el president del BCE, Mario Draghi, que oferirà una conferència al Parlament d'Holanda al migdia. S'esperen senyals que la política monetària del banc central pogués donar un gir abans del que s'esperava, a causa del recent avenç de la inflació subjacent i que els perills polítics s'han dissipat en el curt termini després que Macron s'hagi instal·lat a l’Elisi.

Analistes de Danske Bank opinen que "l'eliminació del risc del Frexit ha aplanat el camí per a un comunicació més contundent durant la pròxima reunió del BCE al juny, però pel que fa a les perspectives d'inflació, esperem que el banc central vulgui tenir més informació per jutjar si l'últim increment es troba per les vacances de Setmana Santa o en una pressió a l'alça dels preus".

EL DÒLAR ESBORRA LES PÈRDUES GENERADES DESPRÉS DE LA DESTITUCIÓ DEL DIRECTOR DE L'FBI

El dòlar, per la seva banda, ha cedit terreny davant el ien durant la matinada passada, després que s'hagi conegut la destitució fulminant del director de l'FBI, James Comey. Tot i que a aquestes hores ja ha tornat per sobre dels 114,00 iens, el 'bitllet verd' ja ha cedit fins gairebé els 113,500 iens després de la notícia que Donald Trump ha acomiadat Comey, en plena investigació dels seus vincles amb Rússia, tot i que la Casa Blanca ha negat que aquest en sigui el motiu. No obstant això, des d'un punt de vista tècnic, el nivell dels 115,00 iens sembla la resistència que cal batre.

L'actualitat al mercat de les divises passa també per l'avanç del won coreà davant el dòlar després de la victòria del favorit, Moon Jae In a la presidència durant les eleccions de Corea del Sud. La divisa s'ha arribat a apreciar un 0,5% tot i que ara manté guanys de tot just el 0,2%.

Noticias relacionadas

contador