broker637

Aquest índex, més conegut com l'índex de la por, es mou de manera inversa a les borses, és a dir, quan la renda variable cau amb força l'índex VIX es dispara i viceversa.

  • 5.533,90
  • -

El VIX es mou de manera inversa a la manera de com ho fan les borses, això és puja amb força quan les borses cauen i tendeix a gotejar lentament a la baixa quan les borses pugen. També es coneix com a índex de volatilitat o índex de la por, de manera que quan llança lectures extremes és perquè podem estar davant d'un potencial gir de mercat per a la renda variable. En el cas que ens ocupa, estaríem parlant de la possibilitat d'un potencial sostre de mercat per les borses i, per tant, l'inici d'un important rebot a l'índex de volatilitat.

Aquest moviment del VIX encaixa a la perfecció amb uns índexs de Wall Street, exultants, que novament cotitzen en màxims de tots els temps. Així, el Nasdaq 100 va tancar ahir als 5.678 punts (enèsim màxim històric) i l'S&P 500 va fer el mateix (però només en l’intradia) marcant nous màxims de tots els temps als 2.403 punts. El Dow Jones és el que es troba més endarrerit i cotitza als 20.975 punts (els màxims històrics es troben als 21.169).

No cal dir que pel fet en sí només, aquest índex no llançarà lectures extremes de 'sobrevenda' i el mercat no anirà a girar amb violència a la baixa. De fet, els índexs de Wall Street, en màxims de tots els temps, es troben lluny dels primers nivells de suport. I en la mesura que no es perforin referències de suport importants, no tindrem el menor senyal de debilitat a l'altra banda de l'Atlàntic. Al meu entendre, el que sí que ens està dient aquest índex és que o es va ja invertit amb força antelació, en aquest cas caldrà gestionar els stops profits, o el millor és romandre a l'espera, en liquiditat. Qualsevol que vulgui entrar ara en renda variable ha de saber que ho farà arribant tard al mercat, molt tard. I quan s'arriba tard al mercat, el normal és que quan el mínim gir que es produeixi als preus, ens "enganxarem els dits".

Gràfic mensual - Index VIX

Noticias relacionadas

contador