• Endesa cau després que el Nordes Bank l'hagi exclòs de les seves possibles inversions per les seves emissions de CO2
bolsa de madrid ibex 35 parque

L'IBEX 35 aguanta per sobre dels 11.000 punts (-0,13% 11.034,8 punts) després d'acumular tres sessions de lleugeres caigudes que corregeixen les alces de la setmana passada. La resta de borses europees han tingut un comportament diferent, amb l'FTSE 100 britànic marcant pujades del 0,59%, mentre que París i Frankfurt han tancat amb lleus augments.

  • 11.154,60
  • 1,56%

El valor més alcista de la sessió ha estat Banc Popular amb un increment del 9,04% fins als 1,20 euros per acció. ABC apunta una possible fusió de l'entitat que presideix Emilio Saracho amb Santander o BBVA, les dues úniques ofertes després del rebuig a CaixaBank o Sabadell, citant fonts financeres. A més de Popular, destaca la pujada de Mapfre (+ 1,18%) i Repsol (+ 0,72%). Bankinter i DIA són altres dels valors més destacats en aquesta sessió baixista.

Per la seva banda, el valor més baixista de la sessió ha estat Endesa amb una caiguda del 2,70% després que el banc central de Noruega Norges Bank, gestor del fons sobirà NBIM, hagi exclòs l'elèctrica per les seves altes emissions de CO2, junts amb altres companyies com les petrolieres italianes Leonardo, Eni i la seva filial Saipem. Mediaset (-1,94%) i Cellnex (-1,67%) han estat altres dels valors més baixistes, al costat d’Indra i BBVA.

A més del banc que presideix Francisco González, la resta de pesos pesants tampoc han destacat amb les seves pujades. Iberdrola ha caigut un 0,54%, Santander un 0,47% i Telefónica un 0,14%, mentre que Inditex ha tancat pla. Els analistes de Citi consideren Inditex el seu valor preferit dins del sector internacional de cadenes minoristes de moda. També destaquen la cadena irlandesa Primark com una bona opció d'inversió. Mentre que Carax Alphavalue dóna un potencial del 27% a ArcelorMittal i aposta pel sector de l'acer.

El president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, ha tornat a defensar aquest dimecres la política monetària de l'organisme. Segons l'italià, la política del BCE és necessària per elevar la inflació. El seu repunt durant la primera part de l'any, ha assenyalat, no implica que no sigui necessari un augment sostingut.

El petroli augmenta els seus guanys després de conèixer que els inventaris han caigut més del previst. La caiguda ha estat de 5,2 milions de barrils segons l'Administració d'Informació de l'Energia, quan l'esperat pels analistes era de 1,8 milions de barrils. El preu del cru cau un 3% de mitjana. L'Institut de Petroli Americà va informar aquest dimarts que les reserves de cru nord-americans van baixar en 6 milions de barrils la setmana passada.

Així, el barril de Brent, referent a Europa, cotitza amb pujades del 3,43% fins als 50,41 dòlars i recupera el nivell dels 50 dòlars. Per la seva banda, el barril West Texas, referent als EUA, puja un 3,66% fins als 47,56 dòlars.

Per a José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, aquest dimecres s'ha vist una nova sessió correctiva a l'IBEX 35 "que tanca lluny dels mínims del dia i que, a priori, no és més que una altra espelma de consolidació de nivells després de les importants pujades des de finals d'abril. El responsable d'aquest petit degoteig baixista el trobem principalment al sector financer, que simplement està drenant/ajustant part de les importants pujades dels últims temps. De fet des dels mínims d'abril el sectorial d' bancs europeu encara acumula una revaloració del 15%".

"D'entre els grans blue xips destaquem un cop més els nous màxims històrics d'Inditex així com la renovada fortalesa que comença a mostrar Repsol (per sobre dels 15,07 euros confirmaria un nou impuls alcista). Estarem atents als resultats de Telefónica, que es confessa davant el mercat abans de l'obertura d'aquest dijous, i que, si fos capaç de saltar amb claredat per sobre de la resistència dels 10,63 euros, podríem estar davant les portes d'un nou impuls alcista després de mes i mig de consolidació lateral", afegeix Rodríguez.

Noticias relacionadas

contador