• El dòlar ignora l'indicador d'ocupació privada i s'enfoca en el creixement dels salaris d'EUA
money euros cash

La moneda comunitària està llista per intentar conquistar el seu millor preu en tres anys lliguis que acabi la primera setmana de 2018. La fita de la sessió del 4 de gener, gairebé en els màxims de setembre, deixen a l'euro molt bé posicionat perquè assalti els 1,21 dòlars, nivells de preu no assolits des de finals de 2014.

La pròspera economia europea, la feblesa del dòlar, que va camí d'acabar la seva tercera setmana consecutiva de pèrdues en l'índex que mesura el seu acompliment contra un cistella de sis albires rivals -amb una caiguda d'un 0,3% aquesta setmana- i la disminució del diferencial del rendiment del deute entre EUA i Europa aguanta l'euro, que ha afegit un 0,6% als guanys dels últims dies.

Després que el dijous aconseguís els 1,2089 dòlars, just per sota del rècord de setembre en els 1,2094 dòlars, “l'entrada de capitals en l'euro persistirà i sembla que està llest per desafiar els seus màxims de diversos anys”, indica Boris Schlossberg, analista de BK Asset Management. Bona part d'aquesta fortalesa ha de buscar-se en les últimes dades del PMI compost de l'Eurozona del mes de desembre, que ha deixat un rècord de gairebé set anys, a mesura que el creixement a la regió segueix expandint-se.

El mercat simplement no se sent còmode amb l'euro per sota dels 1,20 dòlars

A més, argumenta *Schlossberg que les últimes dades fan preveure que el Banc Central Europeu (BCE) enviï un senyal clar que que va a començar a retirar les compres de bons relativament aviat i eventualment s'una a la Reserva Federal (*Fed) en la normalització de la seva política monetària.

FINS A QUAN DURARÀ EL SENTIMENT POSITIU EN L'EURO?

A més, l'euro gaudeix dels favors del mercat de moment. Analistes de *Commerzbank posen en relleu aquest momentum de la moneda europea i creuen que “el mercat simplement no se sent còmode amb l'euro per sota dels 1,20 dòlars ara mateix, per la qual cosa els alcistes de seguida impulsen a la moneda quan entren les vendes”.

“No obstant això, això podria canviar si l'informe d'ocupació dels EUA exhibeix múscul en la dada de desembre que es publica aquest divendres”, assenyalen. “I més que el nombre de nous llocs de treball creats, serà la solució dels salaris el que marcarà el ritme del dòlar”, arrodoneixen des de l'entitat alemanya.

contador