• La moneda única assalta la resistència dels 1,0950 dòlars, el seu millor preu de cinc mesos i mitja
0cb796

L'euro manté el seu idil·li amb el favorit per convertir-se en el nou president de la V República a França, Emmanuel Macron, i, igual que les principals borses mundials, segueix deixant-se portar per les compres. Lluny de pretendre emplenar el gap alcista als 1,0730 dòlars amb el qual va arrencar la setmana, el més recent impuls de la ‘moneda única’ contra el dòlar l’ha portat a posar sota setge la resistència dels 1,0950 dòlars, un 0,1% per sobre dels màxims de cinc mesos aconseguits el 24 d'abril, i el seu millor preu des de l'11 de novembre. I ho ha fet en dues ocasions, per primera vegada el dimarts i ho ha tornat a repetir abans del tancament de les borses asiàtiques aquest dimecres. Les raons d'aquest últim 'ral·li' de curt termini s'han de buscar també en els rumors que el Banc Central Europeu està planejant enviar un senyal el juny sobre la reducció dels seus estímuls econòmics.

Així ho ha publicat 'Reuters' durant les últimes hores. L'agència de notícies cita tres fonts del banc central que han confirmat que la combinació entre la gairebé total desaparició de l'amenaça de la candidata de la ultradreta, Marine Le Pen, i del euroescepticisme de l'extrema esquerra de Jean-Luc Mélenchon a França i l'expansió econòmica de l'eurozona als seus millors nivells en diversos anys, afegeix pressió perquè l'entitat presidida per Mario Draghi enviï un senyal sobre la reducció d'estímuls durant la seva reunió del mes de juny.

Société Générale: l'economia de l'eurozona està millorant i el Banc Central Europeu (BCE) es troba sota una creixent pressió per començar amb la retirada de la seva política acomodatícia

Les informacions de Reuters apunten al fet que el BCE no canviarà el seu compromís de compra de bons almenys fins a final d'any i mantindrà els tipus en el 0% bastant després d'això. Encara que, afegeix que un moviment durant la reunió del proper mes de juny, podria significar un canvi de rumb sobre el pensat en un primer moment pel banc central per millores a la perspectiva econòmica.

Experts de Société Générale afirmen que el context actual assenyala que el cicle baixista de l'euro/dòlar s'ha acabat. “Incertesa política a un costat, és clar que l'economia de l'eurozona està millorant i el Banc Central Europeu (BCE) es troba sota una creixent pressió per començar amb la retirada de la seva política acomodatícia després de les eleccions franceses i el focus segurament virarà cap al desequilibri entre la inversió als EUA i la Unió Europea, el major de tota l'economia global”, assenyalen aquests experts.

REUNIÓ DEL BCE DIJOUS

El que està clar és que tant els últims fets com les recents informacions mantindran l'euro apuntalat a mesura que ens acostem a la reunió del BCE d'aquest dijous, assenyalen analistes de Danske Bank, que insisteixen en la seva previsió que l'euro/dòlar "no abandonarà el rang dels 1,04 -1,10 dòlars durant els propers de un a tres mesos". Entretant, la 'moneda única' retrocedeix lleugerament des dels seus màxims de cinc mesos i mitja contra el dòlar, fins a gairebé els 1,0900 dòlars, però es manté en clara pujada lliure contra el ien i es canvia ja en 122,00 unitats per cada euro, màxims de cinc setmanes. També estén el seu ral·li iniciat dilluns contra la lliura, fins a les 0,85300 unitats i contra el franc suís.

En plànol de l'anàlisi tècnica, l'euro/dòlar ha marcat durant la sessió asiàtica un màxim als 1,09509 i des d'aquí està perdent una mica d'inèrcia. I no és per menys perquè "just en aquest nivell tenim una resistència molt important, la que s'obté unint els últims màxims creixents. De superar aquesta resistència la següent la trobem als 1,1030, per on passa la directriu baixista que uneix els màxims decreixents des de l’estiu passat ", assenyala José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía. De totes maneres, una vegada més, el que és important el tenim en la impecable successió de mínims i màxims creixents des que comencés l'any.

De tornada al plànol macroeconòmic, “esperem poc o cap canvi per part de Mario Draghi al seu to durant la conferència de premsa que segueix la reunió del BCE de dijous, ja que el missatge principal hauria de ser que el BCE té el pilot automàtic posat amb la seva actual política monetària”, comenten des de Danske Bank.

D'altra banda, els experts de l'entitat danesa també alerten sobre l'anunci del pla d'estímuls fiscals de l'administració Trump, que s'hauria de produir aquest dimecres, que podria ser potencialment negatiu per a l'euro/dòlar, si el president dels EUA aconsegueix convèncer als inversors amb les seves propostes. “Hem de tenir en compte, no obstant això, que la totalitat de les propostes fiscals de Donald Trump no arribaran fins a juny i no esperem que els famosos ‘trumponomics’ arribin fins a més tard d’aquest any i tinguin un impacte molt menor de l'anunciat, a causa del desacord en el si del partit republicà”, assenyalen aquests analistes.

Noticias relacionadas

contador