zone-euro-l-inflation-estimee-a-1-2-sur-un-an-en-septembre

El mercat de les divises segueix molt marcat aquest dijous a les notícies sobre el presumpte acord entre Londres i Brussel·les sobre l'accés de les empreses de serveis financers al mercat comunitari després del Brexit i el desmentiment de la Unió Europea (UE). La lliura i l'euro han decidit no immutar-se després de les declaracions del cap negociador del bloc comunitari, Michel Barnier, que ha descartat les informacions de 'The Times'. D'altra banda, el dòlar i el ien han reaccionat a la distensió de la guerra comercial entre els EUA i la Xina.

Durant la sessió nord-americana de dijous, una piulada de Donald Trump sobre la Xina va animar les borses i el ien. El president nord-americà va assegurar haver parlat amb Xi Jinping, el seu homòleg xinès, sobre diferents assumptes i, especialment, sobre comerç. I, segons el mateix Trump, té bones perspectives de cara a la propera reunió del G-20 a l'Argentina.

El ien ha retrocedit fins a les 113,00 unitats, a causa de la major demanda d'actius d'elevat risc, a mesura que el dòlar estén el seu ral·li aquest divendres, esperonat per les notícies que arriben del front xinès-nord-americà. En altres divises, la lliura manté gran part dels guanys de dijous, quan es va disparar un 1,8% després de les informacions publicades per la premsa britànica sobre les empreses financeres.

Tot i que Barnier va qualificar la notícia d'"equivocada", a través d'un apunt a Twitter, la moneda britànica s'ha mantingut a la franja dels 1,30 dòlars. L'optimisme al voltant del Brexit també va impulsar l'euro, que es canvia de mans per sobre dels 1,14 dòlars (cotitza en màxims de més d'una setmana, als 1,1420 dòlars), després d'haver impulsat un 0,9% des que dimecres va trobar suport en els mínims anuals dels 1,13 dòlars.

Aquest divendres, els operadors estaran molt pendents de l'informe d'ocupació dels Estats Units, amb la mirada posada en les eleccions legislatives de mig mandat, que se celebren el 6 de novembre i que els experts coincideixen a assenyalar que tindran impacte en el 'bitllet verd'.

Noticias relacionadas

contador