le-brexit-a-coute-500-millions-par-semaine-au-royaume-uni

La primera ministra britànica, Theresa May, ha arribat a un acord amb la Unió Europea que donaria a les empreses de servei financers de Regne Unit un accés continu als mercats europeus després del Brexit, segons ha informat aquest dijous el diari 'The Times'.

Els negociadors britànics i europeus han arribat a un acord sobre tots els aspectes d'una futura societat de serveis, així com l'intercanvi de dades, segons ha informat el diari britànic, citant a fonts governamentals.

L'acord de serveis donaria a les empreses britàniques accés als mercats europeus sempre que la regulació financera britànica es mantingués en general d'acord amb la de la UE, segons el diari.

Segons 'The Times', la Unió Europea acceptarà que Regne Unit tingui normes "equivalents" a les de Brussel·les i les empreses de serveis financers britàniques podran operar com ho fan ara a Europa.

Fins ara, l'"equivalència" ha tingut una aplicació limitada, ja que, d'una banda, segons les normes existents, l'accés al mercat es pot retirar unilateralment amb solament un mes d'anticipació, segons ha assenyalat el 'Times'.

Segons el nou acord, l'"equivalència" s'ampliarà i permetrà a la UE i a Regne Unit canviar o establir noves normes financeres després de consultar-se entre si amb antelació, segons el diari.

El principal assessor de May a Europa, Oliver Robbins continua les negociacions a Brussel·les. Amb cinc mesos per assegurar un acord abans que Regne Unit abandoni la Unió Europea, els líders empresarials exigeixen certesa sobre el tipus de termes comercials.

L'Autoritat de Conducta Financera de Regne Unit (FCA, per les seves sigles en anglès) vulgues que Regne Unit es mantingui estretament d'acord amb la UE, però sense que Regne Unit hagi de copiar totes les normes del bloc, segons ha assenyalat el director d'estratègia de la FCA, Richard Monks.

contador