• La lliura s'estabilitza després que l'optimisme del Brexit hagi desaparegut
ep euro dolar portada
Europa Press

Escassa acció al mercat de les divises davant d'una nova jornada durant la qual els principals encreuaments seguiran en mode espera abans de la reunió de la Reserva Federal dels EUA (Fed) durant la qual s'espera que anunciï el tercer increment de tipus d'aquest 2017. I el que és més important, els analistes buscaran pistes sobre el ritme de pujades de taxes el 2018 en un context de baixa inflació.

Amb tot, el dòlar exhibeix bon to davant la majoria dels seus rivals, excepte l'euro, que es manté pràcticament sense canvis davant el seu rival nord-americà, per sota dels 1,18 dòlars. L'índex del dòlar, que mesura l'acompliment de la divisa contra una cistella de sis monedes rivals, per la seva banda, segueix en màxims de dues setmanes als 93,931 punts.

La nota positiva que es va apoderar del 'bitllet verd' després que la dada d'ocupació del mes de novembre superés les expectatives pel que fa a creació de nous llocs de treball, derivarà en una major fortalesa de la moneda dels EUA després de la Fed, indiquen analistes de Western Union Business. Aquests experts avisen que, com l'increment de taxes està descomptat pel mercat, la divisa podria reaccionar a la baixa inicialment, per després repuntar si el banc central es mostra optimista pel que fa a les previsions econòmiques.

De tornada a l'euro, Kathy Lien, fundadora de BK Asset Management, s'espera que, per tant, la moneda comunitària reprengui el declivi iniciat la setmana passada. A més de la Fed, aquesta setmana també s'espera el comunicat de política monetària del Banc Central Europeu (BCE) que també llastarà la divisa europea. "A mesura que l'any s'acosta al seu final, no veiem una raó convincent perquè el BCE s'allunyi de la seva postura acomodatícia", indica Lien.

Van deixar molt clar durant la seva última reunió que mantindrien les taxes estables fins al final de les compres de bons, cosa que significa que no hi haurà alça de tipus fins a octubre de 2018. Per tant, tot i les millores en les dades econòmiques, "no esperem que el banc central modifiqui la seva visió aquest dijous després d'haver ajustat el seu programa de compra d'actius a l'octubre", afegeix l'experta. Des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, l'analista assenyala que si l'euro cau per sota dels 1,1750 dòlars, els 1,1700, mínims de gairebé un mes, entraran en joc.

LA LLIURA MOLT PENDENT DE L'ECONOMIA

Pel que fa a la lliura, l'operativa de la divisa britànica mostra que s'ha estabilitzat després de l'escalada de la setmana passada "ja que l'optimisme Brexit s'ha esvaït", indiquen analistes de Danske Bank. En el seu encreuament contra l'euro, destaquen els experts de l'entitat danesa que es mostra neutral. "Tècnicament, el suport i la resistència està a nivells de 0,8730 i 0,8842, respectivament. Però encara veiem l’encreuament en rang entre els 0,8650 i els 0,9000 dòlars durant els pròxims mesos, apunten, però indiquen que "tot assenyala que el parell acabi trencant a la baixa durant els propers mesos a mesura que les incerteses a l’entorn del divorci entre el Regne Unit i la Unió Europea (UE) s'aclareixin", expliquen aquests analistes.

En el curt termini, Lien afirma que "tot depèn de les dades". "Aquesta és una setmana agitada per la lliura amb les dades d'inflació, ocupació i vendes al detall del Regne Unit al calendari, juntament amb una reunió de política monetària del Banc d'Anglaterra", recorda l'experta. "L'economia del Regne Unit està tenint un millor exercici des que el BoE va elevar les taxes d'interès al novembre, però en aquest moment, van dir que la inflació va arribar al seu punt màxim, cosa que suggereix que l'informe de l'IPC podria ser més suau. Si tenen raó i la pressió sobre els preus va disminuir al novembre, el cable (lliura/dòlar) podria caure fàcilment per sota dels 1,33 dòlars", aventura Lien.

Noticias relacionadas

contador