• La dada global de la balança comercial puja fins als 46.740 milions de dòlars
  • El superávit con EEUU fue de 25.200 millones de dólares, un ligero descenso respecto al mes anterior
cbmryen

Les xifres de comerç exterior de la Xina del mes de juliol han decebut al mercat, amb una abrupta caiguda tant en exportacions com en importacions durant el mes de juliol, per sota de l'esperat, fins al 7,2%, les primeres, i fins a l'11%, les segones, comptabilitzades en dòlars. El consens de mercat esperava un creixement en les vendes exteriors del 10,9% i del 16,6% en les compres del gegant asiàtic als seus socis internacionals.

Aquest resultat contrasta amb les xifres de juny, quan el país va publicar un creixement del 17,2% en les importacions, la qual cosa va suposar un augment en les compres exteriors de més de l'11% respecte al mateix període de 2016.


El superàvit amb els EUA va ser de 25.200 milions de dòlars, un lleuger descens respecte al mes anterior

Algunes de les dades més recents de Xina han assenyalat un significatiu repunt de la demanda externa i interna amb millores tant en les importacions com en les exportacions en els últims tres mesos. Les exportacions, en particular, han mostrat una millora contínua des d'abril, reflectint la millora de la demanda tant en la Unió Europea com al Japó, mentre que les importacions s'han mantingut estables després d'un feble començament al segon trimestre, a causa del fort descens dels preus dels productes bàsics al final del primer trimestre.

Per a Michael Hewson, analista de CMC Markets, la dada del mes passat suggereix que "si bé la demanda global segueix sent positiva, pot ser que no sigui tan forta com es va pensar inicialment, la qual cosa podria derivar en preocupacions futures si suggereix un començament d'una tendència".

Encara així, la balança comercial del mes de juliol va augmentar fins als 46.740 milions de dòlars, i el superàvit amb els EUA va ser de 25.200 milions de dòlars, un lleuger descens respecte al mes anterior, quan aquesta xifra va aconseguir els 25.400 milions. Aquesta dada se segueix molt de prop pel mercat, a causa de les tensions comercials entre Xina i EUA i perquè el president nord-americà, Donald Trump, ha carregat contra el país asiàtic en diverses ocasions per les seves pràctiques comercials.

Noticias relacionadas

contador