• El fons d'estratègia europea és el EDM Strategy
ep michelin bibendum
MICHELIN

Les borses europees s'han instal·lat en una incòmoda atonia per als inversors institucionals durant les últimes setmanes. Així i tot, encara hi ha opcions para de trobar valors atractius. O, almenys, això és el que ha buscat EDM amb les seves noves incorporacions a la seva estratègia de renda variable europea.

  • 36,18€
  • -0,39%

L'EDM Strategy gestiona prop de 250 milions d'euros, i acumula una rendibilitat del 9% en 2017 -del 9,7% a la classe institucional-. Una rendibilitat que li situa per sobre del 6,5% que genera en el mateix període l'Euro Stoxx, encara que el seu benchmark o índex de referència és el MSCI Eur NR, al que també bat.

Les gestores, Beatriz López i Teresa Watkins, han comprat tres valors per seguir amb aquesta tendència: H&M, Berendsen i Michelin. En el primer cas, la firma de moda estava en el punt de mira de la gestora, "a l'espera que el seu preu se situés en uns nivells més atractius", i que ja va estar en la cartera abans de vendre-ho per sobreponderar Inditex, explica la firma en la seva carta trimestral.

Michelin compta amb pocs competidors, té una clientela diversificada i presenta un creixement recurrent

Berendsen és una empresa britànica que proveeix serveis de bugaderia als hotels. "A través d'aquesta companyia i competidors com Ellis, l'equip d'analistes d'EDM ha identificat un nínxol de mercat amb atractives barreres d'entrada i recurrència en resultats com és l'externalización de serveis 'de coll blau' per als sectors de l'hostaleria i la restauració", argumenta la gestora, que destaca els múltiples "molt atractius".

El fabricant francès de pneumàtics Michelin completa aquest trio d''altes' per a la cartera. "La indústria dels pneumàtics té atractives barreres d'entrada", sosté EDM. "Compta amb pocs competidors, té una clientela diversificada i presenta un creixement recurrent", afegeix.

De cara al segon trimestre, la signatura catalana projecta que seguirà el creixement a Europa i la normalització de la inflació. El PER que calculen per a la cartera, de cara a l'aprofitament d'aquesta expansió esperada, és de 18,8 vegades. Entre les principals posicions, segons Morningstar, estan Grifols, Roche, Inditex, Novo Nordisk o Dassault Systemes.

contador