ep escaparateuna tiendaropacomplementos comercio
EUROPA PRESS - Archivo

Les vendes del comerç minorista van augmentar un 4,7% l'octubre respecte al mateix mes de 2017, taxa 7,8 punts superior a la del mes anterior i la seva major repunt des d'agost de 2016, segons dades publicades aquest dijous per l'Institut Nacional d' Estadística (INE).

Amb la dada interanual d'octubre, la facturació del comerç minorista torna a taxes positives després d'haver-se enfonsat un 3,1% el setembre.

Eliminats els efectes estacionals i de calendari, la facturació d'aquest sector es va incrementar un 1,8% durant el desè mes de l'any, la seva major alça des de febrer d'aquest any (1,9%).

La facturació del comerç minorista torna a taxes positives després d'haver-se enfonsat un 3,1% el setembre

En taxa mensual (octubre sobre setembre), les vendes del comerç minorista, corregides d'efectes estacionals i de calendari, van pujar un 0,9% i van registrar la seva major pujada mensual des de novembre de 2017.

Per la seva banda, l'ocupació al sector del comerç minorista va augmentar un 1,1% l'octubre respecte al mateix mes de 2017, taxa una dècima superior a la de setembre. Amb aquest avanç s'encadenen ja 54 mesos consecutius d'ascensos interanuals de l'ocupació al sector.

LES GRANS SUPERFÍCIES DISPAREN LES SEVES VENDES UN 8,5%

Per modes de distribució, tots ells van elevar vendes l'octubre. Les grans superfícies i les grans cadenes van ser les que més van incrementar la seva facturació en taxa interanual, un 8,5% i un 7,4%, respectivament, mentre que les petites cadenes i les empreses unilocalitzades van vendre un 5,3% i un 1,8% més, respectivament.

Segons les dades de l'organisme estadístic, les vendes dels productes alimentaris van pujar un 3,5% interanual, mentre que les dels no alimentaris van avançar un 6,7%. Entre aquests últims, el major augment de la facturació el va experimentar l'equip personal (+11,1%), seguit de l'equip de la llar (+8,7%) i d'altres béns (+3,9%).

Les vendes del comerç minorista, sense incloure les estacions de servei, es van incrementar l'octubre un 5,3% en comparació del mateix mes de 2017, mentre que les vendes en estacions de servei van disminuir un 0,2% interanual.

L'ocupació al comerç minorista va augmentar un 1,1% l'octubre i s'encadenen 54 mesos consecutius d'ascensos interanuals de l'ocupació

L'octubre la facturació del comerç minorista va pujar en termes interanuals en totes les comunitats autònomes. Múrcia (+6%) i Navarra (+5,9%) van registrar els majors augments, mentre que Canàries va presentar el menor avanç (+2,9%).

L'OCUPACIÓ, 54 MESOS EN POSITIU

L'ocupació al sector del comerç minorista va augmentar un 1,1% l'octubre respecte al mateix mes del 2017, una dècima per sobre de la taxa registrada el setembre. Amb aquest avanç s'encadenen ja 54 mesos consecutius d'ascensos interanuals de l'ocupació.

L'ocupació va augmentar en tots els modes de distribució, especialment a les grans cadenes (+2,6%). Les petites cadenes van incrementar l'ocupació un 0,7%, mentre que les empreses unilocalitzades i les grans superfícies van elevar l'ocupació un 0,6% interanual.

Per comunitats autònomes, l'ocupació al comerç minorista es va incrementar en totes les comunitats en taxa anual excepte a Castella-La Manxa, on es va mantenir sense canvis. Els majors augments interanuals de l'ocupació al sector del comerç minorista es van donar a Balears (+2,4%) i Astúries i Madrid (+1,9%).

Noticias relacionadas

contador