ep establecimientocomercio minorista
Europa Press - Archivo

L'índex de vendes al detall va augmentar el setembre un 0,8% a la zona euro i un 1,5% a la Unió Europea (UE) respecte al mateix mes de l'any passat. En comparació amb l'agost, el volum del comerç minorista es va mantenir sense canvis a la zona euro i va disminuir un 0,1% a la UE, segons els càlculs d'Eurostat publicats aquest dimecres.

L'oficina estadística de la UE explica que, en comparació amb el mes anterior, el setembre el volum del comerç al detall va augmentar un 0,4% per a aliments, begudes, tabac i combustible, mentre que els productes no alimentaris van disminuir un 0,5%.

A la UE, el volum del comerç minorista va augmentar un 0,8% per als combustibles i un 0,1% per als productes alimentaris, begudes i tabacs, mentre que els productes no alimentaris van caure un 0,3%, respecte a l'agost.

En taxa intermensual, entre els estats membres per als quals es disposa de dades, els majors augments es van registrar a Irlanda (2,9%), Letònia (1,5%) i Estònia (1,4%). Els majors descensos es van observar a Portugal (1,7%), Àustria (1%), així com a Bèlgica i Regne Unit (tots dos 0,8%).

En comparació amb setembre de l'any passat, a l’Eurozona el volum del comerç al detall va augmentar un 1,1% per als combustibles, un 0,9% per a aliments, begudes i tabac i un 0,7% per a productes no alimentaris. A la UE, va augmentar un 2% per als productes no alimentaris, un 1,9% per al combustible i un 1% per als aliments, begudes i tabac.

Els majors increments anuals en el volum total del comerç al detall es van registrar a Irlanda (10,2%), Lituània (7,9%) i Polònia (6,5%). Mentrestant, els majors descensos es van observar a Bèlgica (2,2%), Espanya i Àustria (ambdós 1,5%).

Noticias relacionadas

contador