• Els protocols que incrementen la velocitat de les operacions i abarateixen els seus preus no animen els miners
bitcoin 20170802130632

L'activitat minera a la xarxa de la cadena de blocs, és a dir les operacions matemàtiques que confirmen els blocs dels enviaments de la Satoshi Nakamoto, està en mínims. L'etapa de fluctuació lateral en què s'ha embarcat la reina de les ‘virtuals’ durant les últimes setmanes, entre els 10.000 i els 12.000 dòlars, ha derivat en una caiguda del volum de transaccions a nivells no vistos des de març de 2016.

Les transaccions de bitcoins són enteses com les trameses de la divisa virtual. Totes elles no són més que registres guardats en la cadena de blocs (blockchain). Doncs bé, segons informa CoinTelegraph, citant dades de Blockchain.info, durant les últimes jornades, els volums d'aquestes operacions s'han desplomat, tocant terra el passat 26 de febrer, amb només 180.000 confirmacions i el 4 de març, amb 195.500.

Aquest panorama coincideix també amb una caiguda de les comissions per cada transacció fins a 0,005 dòlars per cada byte d'informació processat en la cadena de blocs. I contrasta amb els màxims des de finals de desembre de 2016 de la dominància del també anomenat 'or 2.0', que, tot i que cedeix lleugerament aquest dimarts, segueix al 41,6% del total de capitalització del mercat. L'acumulat dels més de 1.500 tokens i monedes digitals amb prou feines supera els 450.000 milions.

Aquest panorama contrasta amb el fet que durant les últimes jornades diversos desenvolupaments tecnològics estan refermant la confiança en la moneda digital i convidant a les compres. Explica 'CoinTepegraph' que la de Satoshi ha reforçat la seva xarxa amb més nodes que mai, després d'haver desplegat amb èxit el Segregated Witness (SegWit). Aquest protocol ha incrementat la velocitat de les transaccions i n’ha abaratit els preus i s'aplica gairebé en un 30% del total, després que els brokers més importants, Coinbase i Bitfinex l'hagin incorporat.

A més, la implementació de la xarxa Lightning, que permet transaccions gairebé instantànies també segueix el seu curs. Actualment són gairebé 1.000 nodes de la xarxa principal.

Amb tot, el preu en la moneda digital més operada del món cedeix un 2% i se situa per sota dels 11.500 dòlars. Una resistència que se li ha ennuegat a la de Satoshi des d'aquest cap de setmana. No obstant això, la 'reina de les virtuals’ ha aconseguit assentar-se per sobre de la marca dels 10.000 dòlars i lluny del seu recent mínim, situat escassament per sobre dels 9.000 dòlars.

Noticias relacionadas

contador