fiscalidad-de-las-cestas-de-navidad

Encara que menys, encara hi ha alguns afortunats a Espanya que se'n van a casa per Nadal amb una cistella sota el braç. El 35% de la població ocupada afirma rebre un obsequi per part de l'empresa en la qual treballa, enfront d'un 65% que no compta amb estrenes nadalenques. Les grans són les que menys inverteixen en aquests obsequis.

Segons un estudi elaborat per InfoJobs, les empreses mitjanes (de 10 a 49 empleats) són les que més obsequien als seus treballadors per Nadal. Concretament, el 46,5% dels enquestats que treballen en aquest tipus d'empresa declara comptar amb regal per Nadal. Per contra, les empreses grans (amb més de 50 persones a la plantilla) són les que menys ofereixen aquest benefici als seus treballadors. Només el 31% dels seus treballadors afirma rebre un regal per Nadal. Per la seva banda, les empreses petites (de menys de 10 treballadors) donen regal de Nadal en un 39% dels casos.

El lot de productes segueix sent el regal estrella a les empreses espanyoles. D'acord amb les dades de l'estudi, el 62% dels treballadors que reben algun tipus d'obsequi per Nadal declaren que aquest és una cistella de productes. D'altra banda, un 19% de les empreses que obsequien als seus empleats trien per a això un producte gastronòmic concret, que pot ser un pernil, un lot de torrons o una ampolla de cava, entre d'altres. Mentre que un 16% decideix premiar els seus treballadors amb una remuneració econòmica extra amb motiu de les festes nadalenques, el que tradicionalment s'ha conegut com estrenes.

Si poguessin triar, el 59% de la població canviaria el seu regal per una remuneració extra

No obstant això, el 61% dels enquestats que reben regal reconeix que preferiria rebre un altre regal de Nadal. Les dones són més inconformistes en aquest sentit. Si poguessin triar, el 59% de la població que canviaria el seu regal optaria per una remuneració extra, seguit de la targeta regal, obsequi escollit pel 27% dels empleats. El 64% d'aquestes canviaria el seu regal per una altra opció, mentre que en el cas dels homes aquest percentatge es redueix lleugerament al 59%.

Pel que fa a les celebracions, el 52% dels enquestats declara que la seva empresa n’organitza algun tipus per als seus empleats amb motiu del Nadal i, d'aquests, el 83% confirma que no falta a la cita. El principal motiu per fer-ho és que és un moment perfecte per xerrar amb els companys d'una manera més distesa. Així ho declaren el 58,5% dels enquestats. Mentre que un 12,5% reconeix que va per compromís.

Pel que fa als que no solen assistir a aquesta celebració (un 17%), el 28% declara que prefereix muntar una celebració alternativa amb els companys que millor es porta. A més, un 18% comenta que, en ser fora de l'horari laboral, no pot conciliar-lo amb la seva vida personal, mentre que un 8,5% opina que són un autèntic avorriment.

En aquest sentit cal destacar que l'esdeveniment no sempre és a càrrec de l'empresa. D'acord amb estudi d'InfoJobs, el 19% dels treballadors explica que l'empresa és l'organitzadora, però que són els treballadors els que paguen les despeses. Per la seva banda, un 11% dels enquestats declara que l'empresa paga la celebració, però que els empleats han de fer-se càrrec d'alguns costos derivats de la festa, com els desplaçaments o suplements de begudes.

Noticias relacionadas

contador