ep regalosnavidad 20171223113003
PIXABAY/CC

La campanya de Nadal generarà aquest any una xifra rècord de més d'un milió de contractes, xifra que suposa un creixement del 4,5% respecte a la de 2017, tot i que es tracta del menor increment de la contractació dels últims deu anys per aquesta campanya, segons les previsions d'Adecco i la seva divisió Adecco Outsourcing.

D'aquesta manera, la creació d'ocupació a Espanya continua, però el seu ritme de creixement està experimentant una lleugera desacceleració que tindrà el seu impacte també en la campanya de Nadal que comença el proper 23 de novembre amb els descomptes del Black Friday i del Cyber Monday i que finalitzarà en molts casos quan acabin les rebaixes de gener.

Segons les previsions d'Adecco, després de la campanya un 15% de les contractacions es pot prolongar durant els següents mesos de 2019. Quant a la distribució regional, Catalunya serà la comunitat autònoma que més contractacions realitzi, per sobre de les 186.000, xifra que suposarà un increment interanual d'un 5%.

Després de la campanya un 15% de les contractacions es pot prolongar durant els següents mesos de 2019

Per darrere se situaran la Comunitat de Madrid, amb gairebé 156.000 contractes, i la Comunitat Valenciana, amb gairebé 136.000. En el cas de Madrid es produirà un dels increments interanuals més alts de la campanya, amb un 6%, mentre que l'autonomia valenciana millorarà el seu creixement un 5%. Entre les tres aglutinen pràcticament la meitat de les contractacions que es faran durant aquests tres mesos.

Per sobre dels 100.000 contractes també se situaran la Regió de Múrcia (124.000) i Andalusia (108.400) que, el mateix que Madrid i el País Valencià, també intercanvien les seves posicions en aquesta ocasió, amb creixements interanuals un 6% en el cas murcià (l'altra comunitat que més incrementarà la contractació) i d'un 4% en l'andalús.

EL GRAN CONSUM, EPICENTRE DE LA CAMPANYA

La demanda de llocs de treball al sector gran consum (bellesa, sector del luxe, dispositius electrònics, joguines, perfumeria i cosmètica) es dispara i al seu torn augmenten les ofertes per a aquells perfils centrats en l'atenció al client i la força de vendes.

En aquesta àrea, la demanda de treballadors pot arribar a incrementar-se fins a un 75% respecte a la resta de l'any (7% d'increment interanual), pel fet que moltes de les empreses lliguen el 40% (o fins i tot el 50% depenent del producte) de la seva facturació a les vendes d'aquests mesos.

Així mateix, el sector de 'contact center' augmenta les seves contractacions en un 5% respecte a la resta de l'any per a llocs de teleoperadors i de televenda per al sector de les telecomunicacions, principalment, i per a indústries tan dispars com el telemarketing o la banca comercial. En concret, el sector bancari reforça la seva àrea comercial amb gestors per a la seva xarxa d'oficines i per a l'àrea Real Estate (+11% respecte a la resta de mesos).

Pel que fa a la resta de l'any, l'àrea de distribució i venda al detall acapara, segons Adecco, una gran part dels llocs de treball que es generen, per la qual cosa la seva demanda podria incrementar-se en un 13% en relació als mesos previs. Si es compara la seva contractació amb la campanya de 2017, s'espera augmentar interanualment en un 4%.

Vinculat a la distribució es troba el sector de la logística i el transport, que durant la campanya nadalenca augmenta les seves previsions de contractació en un 10% respecte als mesos previs i un altre 8% davant l'anterior campanya nadalenca. La demanda de perfils en aquest sector estarà vinculada també al comerç electrònic, amb un augment de les contractacions a les plataformes que donen cobertura al comerç electrònic fins a un 19%.

En alimentació s'espera un augment de la contractació de fins a un 45% respecte a altres mesos de l'any i d'un 12% de creixement interanual. Encara més concentrat durant les setmanes centrals de la campanya nadalenca, l'hostaleria i la restauració veuran créixer les seves contractacions en un 8% entre els mesos de desembre i gener enfront dels de 2017 i fins a un 15% respecte als mesos anteriors.

ELS PERFILS AMB MÉS OPORTUNITATS LABORALS

Els professionals més demandats al sector del gran consum i de força de vendes són els promotors, els dependents i els comercials. També els hostesses d'imatge, els promotors, els dependents, els degustadors, els animadors, així com gestors del punt de venda, amb gran vocació comercial orientada a l'atenció al client.

El sector del 'contact center' requerirà perfils amb gran capacitat comercial, com teleoperadors per a la captació de nous clients i també per a la fidelització dels que ja ho són. Els mateixos perfils seran els que demani el sector bancari i d'assegurances.

El sector de distribució i venda al detall, per la seva banda, demanarà dependents, promotors, empaquetadors, caixers, inventaristes, reposadors i mossos de magatzem, mentre que la logística i el transport buscaran mossos de magatzem, administratius per als departaments de trànsit, preparadors de comandes amb radiofreqüència i carreters. A les zones de costa, la logística portuària, a més, precisarà d'estibadors i conductors de maquinària pesada.

Per la seva banda, el sector alimentari busca en aquests mesos perfils com carreters, envasadors, manipuladors d'aliments, verificadors de qualitat, operaris de línia i mossos tant d'expedició com de picking, però també electromecànics i peons agraris.

Finalment, l'augment de l'activitat hostalera precisarà la contractació de cambrers, cuiners, ajudants i personal d’oficina en general per al sector d'hostaleria i turisme.

Noticias relacionadas

contador