ep imagenun camarero trabajandoun bar
Europa Press - Archivo

La campanya de Nadal generarà 406.000 contractes al comerç, l'hostaleria i el transport durant novembre, desembre i gener, xifra que suposa un augment del 8,3% respecte a l'exercici anterior, quan es van signar 375.016 contractes, segons les previsions realitzades per Randstad.

En concret, la companyia de recursos humans ha precisat que durant aquesta campanya se superarà per primera vegada la barrera dels 400.000 contractes, fet que suposa la xifra més elevada de la història a Espanya.

Randstad ha destacat que, després de superar els 288.000 contractes el Nadal de 2007, el nombre de contractacions va baixar el 35,9% i es va situar per sota dels 184.000, i va registrar la xifra més baixa de tota la sèrie. Des d'aquest moment, els contractes realitzats durant la campanya de Nadal van augmentar durant tres anys consecutius per caure un 7,5% el 2012. Després d'aquest descens, el nombre d'incorporacions va créixer durant les sis campanyes de manera consecutiva, fins a superar per primera vegada les 400.000 aquest exercici.

Durant aquesta campanya se superarà per primera vegada la barrera dels 400.000 contractes, fet que suposa la xifra més elevada de la història a Espanya

El director de relacions institucionals de Ranstad, Luis Pérez, ha assenyalat que les contractacions previstes per a aquest exercici "tornen a marcar un nou rècord històric i superaran per primera vegada la barrera dels 400.000 contractes".

"Aquesta època de l'any és una de les millors ocasions per accedir a una feina temporal per als treballadors que volen trobar la primera feina o reincorporar-se al mercat laboral. A més, aproximadament el 40% dels contractes indefinits prové d'un contracte temporal, per la qual cosa veiem aquest tipus d'incorporació com un pont cap a l'ocupació estable, i una eina idònia per dotar de flexibilitat a les empreses", ha subratllat.

L'informe mostra que l'ocupació durant la campanya de Nadal creixerà en totes les comunitats autònomes. Castella-La Manxa és l'única regió amb creixement a doble dígit durant l'últim any, amb una variació del 15,2% respecte a l'any anterior. A continuació, se situen Cantàbria (9,9%), Madrid (9,7%) i Múrcia (8,9%), mentre que per sobre de la mitjana nacional (8,3%) se situen Aragó (8,7%), Extremadura (8,7%), Galícia (8,6%) i Balears (8,3%). Per sota de la mitjana nacional es troben Astúries (8,2%), Navarra (7,9%), Catalunya (7,7%), Canàries (7,7%) i Comunitat Valenciana (7,7%), mentre que a les últimes posicions es troben Castella i Lleó (7,5%), Andalusia (7,4%), la Rioja (7,2%) i Euskadi (5,7%).

Per províncies, Randstad detecta encara diferències més grans que a l'àmbit regional. Guadalajara (19,9%), Jaén (16,9%) i Conca (15,8%) són les províncies on es preveuen grans creixements. A la banda contrària, amb els menors augments i se situa per sota del 6% es troben Girona, Almeria, Biscaia, Burgos, Lleó, Guipúscoa, Lleida i Cadis.

DEPENDENTS, COMERCIALS, EMPAQUETADORS, TRANSPORTISTES I CAMBRERS

D'aquesta manera, els sectors que impulsen la creació d'ocupació són el comerç, l'hostaleria, el transport i la logística, tots ells directament relacionats amb l'increment del consum i del turisme de les dates nadalenques.

L'estacionalitat d'aquesta època de l'any genera que la major part de les incorporacions es duen a terme mitjançant contractes de durada determinada

L'estacionalitat d'aquesta època de l'any genera que la major part de les incorporacions es duen a terme mitjançant contractes de durada determinada, ja que les empreses han de reforçar les seves plantilles de manera transitòria a causa de l'augment puntual de la demanda. En aquest sentit, les incorporacions comencen el novembre i s'allarguen fins a finals de gener que s’uneix amb la campanya de rebaixes.

Durant els últims anys, la digitalització i el desenvolupament de les noves tecnologies han modificat els hàbits de consum i, per tant, també les necessitats del mercat laboral. El creixement registrat al comerç electrònic ha influït en les demandes de les companyies, que busquen perfils amb competències digitals per cobrir les seves vacants.

D'aquesta manera, les empreses durant aquesta època necessiten cobrir llocs de empaquetadors, carreters, mossos de magatzem o transportistes, entre d'altres. També s'incrementen les necessitats de professionals destinats a l'atenció al client, tant per a atenció en línia com telefònica.

Malgrat l'auge del comerç electrònic, el comerç tradicional es manté com el principal impulsor de la contractació durant aquests mesos de l'any. Així, es busquen dependents, promotors, hostesses i perfils comercials, principalment, entre els quals es valora el tracte proper amb el client i les seves dots comunicatives.

Finalment, la restauració també experimenta un augment de la demanda dels seus serveis, motivat pels esdeveniments socials, com dinars i sopars, tant d'empresa com d'amics i familiars, per la qual cosa es busquen cuiners, ajudants de cuina i cambrers per satisfer l'augment de la demanda.

Noticias relacionadas

contador