• El creixement econòmic dels EUA es va desaccelerar inesperadament durant el quart trimestre
  • Aquesta és la primera lectura que es realitza a l'últim trimestre de 2017
cbriesgo2932

L'economia dels EUA va créixer un 2,6% durant el quart trimestre del 2017, tal com ha publicat el Departament de Comerç del país, per sota del que s'esperava que apuntaven a un creixement del 3%. Aquesta pujada representa que el creixement econòmic dels EUA es va desaccelerar inesperadament durant el quart trimestre.

També és un creixement inferior al del tercer trimestre de 2017, quan el PIB va augmentar un 3,2%. El creixement econòmic dels Estats Units es va desaccelerar inesperadament durant el quart trimestre, ja que el ritme més fort de despesa dels consumidors en tres anys va donar com a resultat un augment en les importacions.

L'augment del PIB real durant el quart trimestre va reflectir les contribucions positives de la despesa personal consum (PCE), inversió fixa no residencial, exportacions, inversió fixa residencial, despesa del govern estatal i local, i despeses del govern federal, que van ser parcialment compensats per una contribució negativa de la inversió d'inventaris privats. Les importacions, que són una resta en el càlcul del PIB, es van incrementar segons destaca la nota de l'Oficina d'Anàlisi Econòmica.

La segona revisió del PIB dels EUA del quart trimestre de 2017 serà el 28 de febrer.

Noticias relacionadas

contador