reinounidorecesion

L'economia britànica es va recuperar més del que s'esperava el juliol en créixer un 0,3%, segons van mostrar les dades preliminars publicades aquest dilluns per l'Oficina d'Estadística britànica (ONS). Això atenua els temors d'una possible recessió i per la intensificació de la crisi relacionada amb el Brexit.

El Producte Interior Brut (PIB) del setè mes de l'any va marcar el major augment des de gener i va superar, a més, totes les previsions, que apuntava a un creixement del 0,1%. Durant el segon trimestre, la cinquena economia més gran del món es va contraure.

El PIB de juliol va marcar el major augment des de gener i va superar, a més, totes les previsions

Encara que la majoria dels economistes pensen que un creixement modest tornarà durant el trimestre actual, una sèrie d'enquestes negatives han mostrat que l'activitat empresarial es debilita durant la crisi del Brexit, especialment l'agost, i assenyalen el risc que l'economia es contregui de nou, cosa que anunciaria oficialment una recessió, expliquen en Reuters.

"Si bé les xifres estan lluny de ser estel·lars, després d'una contracció durant el segon trimestre, les possibilitats que vegem una impressió negativa del PIB durant el tercer ara han disminuït significativament, cosa que vol dir que probablement s'evitarà una recessió tècnica", afirmen des d'XTB.

El mes passat, el Banc d'Anglaterra va pronosticar que la producció econòmica creixeria un 0,3% durant el tercer trimestre, encara que el seu pronòstic de creixement 0 durant el segon trimestre va demostrar ser massa optimista. A més de la crisi política al país, les perspectives de l'economia s'han atenuat encara més a causa de les tensions comercials entre els EUA i la Xina.

Noticias relacionadas

contador