ep vicepte pere aragons pres quim torra enpleparlament
EUROPA PRESS

L'economia catalana mantindrà la seva tendència de creixement i augmentarà un 2,5% aquest 2018 i un 2,3% el 2019, un bienni en què es preveuen crear 130.000 llocs de treball i reduir la taxa d'atur fins al 10% a finals de l'any vinent.

Així ho han explicat aquest dimarts en la presentació de l'últim informe 'Situació Catalunya' l'economista en cap per a Espanya del BBVA Research, Miguel Cardoso, i el director Territorial del BBVA, Xavier Llinares.

D'aquesta manera, l'economia catalana assoleix sis anys de creixement anual amb una mitjana del 2,9%, sis dècimes per sobre del creixement mitjà des del 1981.

DESCENS DE L'AFILIACIÓ A LA SEGURETAT SOCIAL

D'altra banda, l'afiliació a la Seguretat Social al sector privat a Catalunya ha patit una desacceleració pronunciada des de mitjans de 2017, segons un altre observatori del banc. "L'anàlisi suggereix que la incidència de xocs específics a Catalunya relacionats amb l'augment de la incertesa han tingut un efecte negatiu sobre l'ocupació, cosa que va provocar que es deixin de crear uns 30.000 llocs de treball a la comunitat", comenten.

L'exercici mostra que "el deteriorament relatiu de Catalunya comença el setembre de 2017 i que es va aprofundint fins a l'agost de 2018", prossegueix. Aquest resultat és robust a la utilització d'especificacions alternatives. No obstant això, altres indicadors d'ocupació, com l'afiliació total o els ocupats mesurats en l'EPA no mostren un deteriorament substancial.

Noticias relacionadas

contador