ukraine poutine menace la securite de toute l europe dit boris johnson 20220407170618

Els experts de Schroders avisen que l'economia britànica "s'enfronta a un període d'incertesa" davant de la sortida de Boris Johnson, i assenyalen que aquest temps de dubtes es prolongarà "probablement fins a la tardor".

"La dimissió de Boris Johnson desencadena una contesa pel lideratge del Partit Conservador i la presidència del país que probablement no es resoldrà abans de la tardor. Això obre un llarg període d'incertesa sobre la direcció del país i l'economia", apunta Azad Zangana, economista i estrateg europeu sènior per a Europa de Schroders.

Zangana explica que el Govern de Johnson s'ha inclinat sovint per polítiques populistes i es pregunta si el seu relleu acabarà amb això. "Encara que sempre se'l recordarà pel Brexit, la política fiscal recent també va seguir un enfocament similar. Això pot haver impulsat el creixement a curt termini, però també ha contribuït a una inflació més gran i a un endeutament públic més gran", indica. Les decisions recents d'augmentar l'impost de societats en lloc de l'impost sobre les persones físiques o sobre les vendes en són, segons aquest expert, un exemple.

Aquest analista també destaca la dimissió del ministre d'Economia, Rishi Sunak, i planteja que és possible que els votants no estiguin rebent tota la informació sobre l'estat de l'economia i les finances públiques.

"Ara, les perspectives depenen de qui sigui el substitut de Johnson. Una tornada a la política conservadora tradicional probablement comportarà certa austeritat durant els propers anys, però també una volta a les polítiques favorables a les empreses. No obstant, un altre polític populista podria donar lloc a una continuació del mateix enfocament per a l'economia", conclou Zangana.

Noticias relacionadas

contador