ep dependiente de tienda nike con mascarilla en la reapertura de tiendas tras la crisis del
NIKE

El Departament de Treball dels EUA ha publicat les peticions setmanals d'atur, que han caigut per sota de 300.000 per primera vegada en la pandèmia, arribant a les 293.000 peticions, per sota de la dada estimada.

Les previsions apuntaven a un descens de l'indicador però fins a les 319.000 sol·licituds, enfront de les 329.000 que es van registrar fa set dies.

Pel que fa a les peticions contínues, aquestes també han baixat respecte a la dada de la setmana passada, quan es van arribar a les 2.727.000 persones en atur, arribant a les 2.593.000. El consens de mercat apuntava que la xifra se situaria en les 2.675.000 sol·licituds.

La mitjana mòbil de les últimes quatre setmanes, també ha baixat fins a les 334.250 peticions, més de 10.000 per sota de les 344.750 registrades durant l'última actualització.

"Encara que l'informe sobre l'ocupació de setembre va revelar un ritme més lent de creació de llocs de treball, la recuperació del mercat laboral continua avançant i les dades de les sol·licituds són coherents amb una millora de la situació de la ocupació", comenten des d'Oxford Economics . Així mateix, preveuen que "es produeixin nous avenços durant els propers mesos, ja que la situació sanitària està millorant després de l'augment de casos durant l'estiu per la variant delta".

Aquesta dada arriba el dia després de conèixer les actes de l'últim Comitè d'Operacions del Mercat Obert (FOMC, per les sigles en anglès) de la Reserva Federal (Fed) en què molts dels seus membres apuntaven al començament del tapering al novembre. De fet, Jerome Powell, el banquer central, ha arribat a comentar en diverses ocasions que no faria falta una gran dada d'ocupació per iniciar la reducció de compres, sinó que seria suficient si fossin 'decents'.

L'últim informe, el de setembre, va registrar que la major economia del món tan sols va crear 194.000 llocs de treball. Per als analistes és més que suficient perquè la Fed comenci amb el seu programa de reducció d'estímuls.

Noticias relacionadas

contador