ep banderaeeuusu embajadala habana
EUROPA PRESS

L'atur als EUA es va mantenir l'octubre al 3,7% després de crear 250.000 llocs de treball en aquest mes, enfront dels més de 130.000 que es van generar el setembre, i per sobre dels 208.000 llocs de treball que esperaven els analistes. Això fa que les xifres d'atur continuïn a nivells no vistos des de 1969.

Segons ha informat aquest divendres el govern nord-americà, l'economia del país es manté d'aquesta manera en xifres properes a la plena ocupació. El repunt en l'ocupació es deu principalment a la millora en sectors com l'oci i l'hostaleria, que a mitjans de setembre es van veure afectats després del pas de l'huracà Florence per Carolina del Nord i Carolina del Sud.

Per la seva banda, els salaris van augmentar un 3,1%, enfront del 2,8% del mes anterior. Un fort creixement després d'anys d'estancament, de manera que supera la barrera del 3% per primera vegada des que van començar els anys de crisi. Suposa, a més, el major increment des d'abril de 2009.

Durant l'últim any, els EUA va crear a prop de 205.000 ocupació de mitjana. Aquestes xifres indiquen una millora del mercat laboral que podria portar la Reserva Federal (Fed) a elevar les taxes d'interès novament el desembre, segons publica Reuters.

"El fet que el mercat laboral dels EUA es trobi en un estat molt saludable i aconsegueixi continuar afegint llocs de treball, fins i tot durant mesos distorsionats per l'activitat d'huracans, pràcticament es pot descartar com un fet. No obstant això, el gran enigma segueix sent a quin ritme aquest creixement de l'ocupació es traduirà en un creixement salarial", afirma l'analista de mercat de Monex Europe, Bart Hordijk.

"El creixement salarial interanual del 3,1% és el nivell més alt vist des de mitjans de 2009 i hauria de ser un suport perquè la Reserva Federal continuï el seu camí d'escalada, fins i tot consideri una quarta pujada de taxes el 2019", afegeix.

Noticias relacionadas

contador