bandera eeuu usa america

L'atur als Estats Units va baixar el setembre fins al 3,7%, xifra que suposa la taxa d'atur més baixa des d'abril de 1969. Durant el novè mes de l'any, es van crear 134.000 nous llocs de treball, segons les dades publicades aquest divendres pel Departament de Treball nord-americà.

Aquesta dada millora respecte al 3,9% del mes d'agost i supera les expectatives, que situaven la taxa d'atur al 3,8%. Tot i que la xifra de creació d'ocupació el setembre ha estat inferior a l'esperada.

La xifra total de desocupats és de 6 milions, després que al setembre el nombre d'aturats caigués en 270.000 persones

La xifra total de desocupats se situa ara als 6 milions, després que el setembre el nombre total d'aturats hagi caigut en 270.000 persones. El nombre d'aturats de llarga durada s'ha mantingut estable als 1,4 milions de persones.

Per la seva banda, els salaris es van incrementar un 2,8% en taxa interanual, lleument per sota de la dada d'agost, quan l'increment va ser del 2,9%. Pel que fa al salari mitjà pagat als treballadors nord-americans, aquest va créixer un 0,3%, fins als 27,24 dòlars per hora.

A més, l'Oficina d'Ocupació dels EUA ha revisat les dades d'ocupació de juliol i agost. Així, es van crear 270.000 nous llocs de treball l'agost en lloc dels 201.000 anunciats, mentre que el juliol la xifra es va elevar a 165.000 des dels 147.000 ocupació publicats prèviament.

Els analistes de Pantheon Macro opinen que "ningú a la Reserva Federal (Fed) creu que la desocupació proper al 3% sigui sostenible, especialment si la tendència segueix caient constantment en el moment en què la desocupació arriba a aquest nivell". "En conseqüència, mantenim la ferma opinió que la Fed tornarà a pujar els tipus el desembre i està en camí d'augmentar les taxes el pròxim any".

Noticias relacionadas

contador