• L'economia va crear 164.000 llocs de treball a l'abril, lleugerament per sota dels 195.000 pronosticats
  • La taxa de participació al mercat laboral s'ha reduït fins al 62,8% des del el 62,9%
a-guard-walks-in-front-of-a-federal-reserve-image-before-press-conference-in-washington

La taxa d'atur dels Estats Units va caure fins al 3,9% a l'abril després de sis mesos consecutius mantenint-se al 4,1%. El nombre de persones en atur va disminuir fins als 6,3 milions de treballadors, segons ha informat aquest divendres el Departament de Treball dels Estats Units.

L'economia nord-americana va crear 164.000 llocs de treball al mes passat, lleugerament per sota dels 195.000 pronosticats pel consens. En positiu, la dada de març s'ha revisat a l'alça fins als 135.000 llocs de treball des dels 103.000.

La taxa de participació al mercat laboral s'ha reduït lleugerament fins al 62,8% des el 62,9%, cosa que ha permès que la taxa d'atur s'hagi reduït fins al 3,9% des de l'anterior 4,1% (el consens esperava un descens fins al 4,0%).

Un altre dels indicadors molt seguits darrerament per calibrar les pressions inflacionistes en l'economia nord-americana, el salari mitjà per hora treballat, ha repuntat tan sols un 0,1%, per sota del 0,2%, cosa que deixa la pujada interanual dels sous al 2,6%. Així que, de moment, la Reserva Federal (Fed) no té pressió addicional per accelerar el seu procés de normalització monetària.

Els analistes de TD Securities comenten que "les dades confirmen la Fed que un procés gradual de pujada dels interessos segueix sent apropiat. El mercat pot ir més enllà de si mateix a l'hora de buscar un repunt de la inflació i una Fed més dura".

Els analistes de Bank of New York Mellon comenten que la creació mitjana d'ocupació durant l'últim trimestre ha estat de 207.000, per sobre dels 150.000 necessaris per mantenir la taxa d'atur ql nivell actual. Sobre els salaris, afirmen que "semblen estar ancorats, cosa que dissipa les preocupacions que la inflació comenci a accelerar-se agressivament".

En la seva opinió, les dades se situen "en línia" amb les previsions de la Reserva Federal, de manera que es manté "l'escenari base de dues pujades de tipus" el 2018.

La Reserva Federal (Fed) va anunciar aquest dimecres la seva decisió de mantenir intactes els tipus d'interès al rang de l’1,5% -1,75%. El president del regulador, Jerome Powell, va expressar durant la reunió amb el Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC) la seva confiança que l'avanç dels preus s'acostaria a l'objectiu del 2% a mitjà termini i podria així continuar amb la seva intenció de retornar el país al camí de la normalització monetària.

Noticias relacionadas

contador