ep la canciller alemana angela merkel en bruselas
-/European Council/dpa

La desocupació a Alemanya va descendir al març, segons les dades publicades aquest dimecres, ja que les mesures de bloqueig per frenar el coronavirus en la major economia d'Europa van tenir un efecte limitat al mercat laboral.

L'Oficina Federal de Treball va indicar que el nombre d'aturats va descendir en 8.000 persones en termes desestacionalizats, fins als 2,745 milions. La taxa de desocupació es va mantenir sense canvis respecte al mes anterior, al 6,0%.

Alemanya està lluitant per controlar una tercera onada de la pandèmia i ha estat bloquejada des de novembre, encara que algunes mesures es van suavitzar a principis de març amb la reobertura d'escoles i perruqueries.

"Hem vist una notable recuperació primaveral al març, malgrat l'augment de les infeccions (per coronavirus) i de les limitacions per a algunes àrees de l'economia", va dir el cap de l'Oficina de Treball, Detlef Scheele.

"En general, no obstant això, el mercat laboral continua mostrant signes de la crisi que dura ja un any", va afegir.

Al gener, uns 2,85 milions de treballadors es van acollir a la reducció de la jornada laboral en virtut d'un pla governamental dissenyat per evitar els acomiadaments massius durant la recessió, oferint a les empreses subvencionis per mantenir als treballadors en nòmina.

El nombre de persones acollides a aquest pla va aconseguir un màxim d'uns 6 milions el mes d'abril passat, però ha anat augmentant de manera constant des de novembre, segons l'Oficina.

Noticias relacionadas

contador