ep la canciller alemana angela merkel 20200730142603
Wolfgang Kumm/dpa

La cancellera d'Alemanya, Angela Merkel, ha demanat perdó i ha anul·lat les fortes restriccions imposades al país per a Setmana Santa.

"Un error ha de ser reconegut com a tal i, sobretot, s'ha de corregir al més aviat possible. Al mateix temps, sóc conscient que tota aquesta situació està generant una incertesa addicional. Ho lamento profundament i demano perdó a tots els ciutadans", ha assenyalat la dirigent.

Les fortes crítiques rebudes per l'opinió pública han forçat Merkel a tornar a convocar als caps de govern dels estats federats, malgrat que les restriccions van ser anunciades ahir de matinada.

Les restriccions anunciades per frenar la propagació del coronavirus es mantindran fins al 18 d'abril, però s'eliminaran les imposades per als dies festius.

"L'1 i 3 d'abril es decreten com a dies de descans, amb grans restriccions als contactes i prohibició de reunions de l'1 al 5 d'abril, un període de descans prolongat durant la Setmana Santa", ha assenyalat Angela Merkel després d'una reunió maratoniana amb els governs regionals.

Merkel va acordar amb els 16 länder (estats federats) l'obertura només d'alguns comerços essencials com a gasolineres, farmàcies i les botigues d'alimentació. A més, els serveis religiosos de Pasqua hauran de ser en línia i durant tots aquests dies regirà una prohibició nacional de reunió en espais públics.

No obstant això, després de les dures crítiques rebudes, fins i tot per membres del seu propi govern, finalment ha rectificat i ha demanat perdó a la ciutadania.

Noticias relacionadas

contador