ep el presidente de eeuu donald trump
Contacto

El nombre de nord-americans que sol·liciten subsidis d'atur va augmentar per segona setmana consecutiva, un senyal que el creixement econòmic podria haver-se estancat a les acaballes de juliol. Les noves peticions havien disminuït constantment després d'assolir el punt màxim a finals de març.

Les sol·licituds inicials de desocupació van augmentar en 12.000 a 1.434 milions durant la setmana que va acabar el 25 de juliol, va dir el dijous el Departament de Treball. No obstant això, aquesta xifra és millor que el consens de mercat, que preveia 1,51 milions de noves peticions. Un nou programa d'ajuda federal per als treballadors com ara els conductors d'Uber, va ascendir a 829.607 la setmana passada.

El nombre de persones que ja estan rebent beneficis econòmics, coneguts com a peticions continuades, va augmentar en 867.000 a 17,06 milions. Aquests es publiquen amb un retard d'una setmana. Aquesta és un senyal que els treballadors es queden més temps a les llistes de l'atur i que les noves contractacions s'han alentit. És el primer augment en peticions contínues des de finals de maig.

Noticias relacionadas

contador