ep monedas moneda billete billetes euro euros capital efectivo metalico

L'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF) constata una "lleugera desacceleració" de l'economia durant el tercer trimestre de l'any, i preveu una alça del PIB del 0,6% entre juliol i setembre a nivell trimestral, amb una alça interanual estimat del 2,6%.

L'organisme ha actualitzat el seu termòmetre en temps real de l'evolució de l'economia espanyola, que s'elabora a partir de les previsions del creixement del PIB en temps real generat pel model 'Mipred' i reflecteix que la informació conjuntural coneguda fins al moment en referència al tercer trimestre del 2018 dona senyals d'una "lleugera desacceleració" del creixement de l'economia en relació a l'estimació inicial.

En concret, els indicadors conjunturals observats durant l'últim període analitzat (entre el 31 de juliol i el 8 d'agost) mostren un saldo acumulat de sorpreses negatives.

D'acord amb l'última actualització del seu model 'Mipred', que pronostica la taxa de creixement en temps real, l'economia espanyola registrarà un creixement del 0,6% durant el tercer i quart trimestre, després de les últimes dades de Índex de Producció Industrial (IPI) de juny.

Les exportacions creixeran un 0,4% durant el tercer trimestre, les importacions, un 0,8% i el nombre d'ocupats en termes d'EPA s'elevarà un 0,7%.

A més, la previsió de creixement del PIB se situa en unes taxes interanuals del 2,6% per als dos pròxims trimestres. Així, l'aportació de la demanda nacional serà de 2,9 punts durant el tercer trimestre, mentre que l'externa restarà tres dècimes al creixement. El nombre d'ocupats s'elevarà un 2,8% en termes EPA entre juliol i setembre.

El termòmetre en temps real de l’AIReF ofereix una mesura sintètica de les 'sorpreses' registrades en els principals indicadors de conjuntura econòmica, que permet identificar tendències en l'evolució de l'economia espanyola, segons hagi suposat una dada millor o pitjor del que s'esperava implícitament pel model.

Noticias relacionadas

contador