ep la presidenta del bce christine lagarde 20200716170502
Adrian Petty/ECB/dpa - Archivo

La presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, ha assegurat aquest dilluns que "els tipus d'interès al món es mantindran a nivells baixos durant molt de temps". A més, ha assenyalat que la resposta que han donat les autoritats europees durant aquests mesos de pandèmia ha estat "molt més coordinada que durant crisis anteriors".

Lagarde ha explicat que el programa de compra d'actius d'emergència pandèmica (PEPP) que van llançar el març va ajudar a les economies comprant diferents actius per reduir el risc, afegint que el total del deute i la relació deute-ingrés nacional de tots els països d'Europa van augmentar com a resultat de les polítiques implementades a causa de la pandèmia de la COVID-19.

La presidenta del BCE ha parlat de "coordinació significativa entre política monetària i política fiscal", citant com a exemple el llançament de la QE pandèmica per part del BCE i el llançament per part dels governs de l'Eurozona d'instruments de garanties estatals sobre préstecs, de mesures de suport ingressos, prestacions per als aturats.

Pel que fa al paquet d'1,8 bilions d'euros que inclou el pressupost de la Unió Europea (UE) per 2021-2027 i el programa econòmic preparat a causa de l'epidèmia, Lagarde ha dit: "La finalització i implementació del paquet és molt important. No s'ha de permetre que es demori massa".

Noticias relacionadas

contador