lagarde-bce-evoque-un-objectif-d-inflation-plus-flexible

El Banc Central Europeu (BCE) alerta d'una cadena de fallides d'empreses si es retiren les ajudes econòmiques concedides pels governs davant la crisi sanitària.

En un dels darrers informes sobre estabilitat financera de BCE, l'organisme ha previst una possible onada de fallides si es retiren les mesures econòmiques que ajudaven a la supervivència de les empreses davant la crisi econòmica provocada per la COVID-19. Aquesta situació posaria en risc l'estabilitat dels bancs de l'Eurozona, segons informa el BCE.

La menor rendibilitat, augment del palanquejament, la caiguda de vendes i l'endeutament són algunes de les conseqüències que han patit les empreses davant la nova realitat. La vulnerabilitat de les companyies ha crescut ràpidament durant els últims mesos, segons informa l'institut emissor. Van ser "observats per última vegada en el pic de la crisi del deute sobirà de la zona euro", concreta.

El BCE afegeix que les mesures implantades per protegir les empreses davant la delicada situació, suposa un límit en l'augment de la vulnerabilitat. Per tant les ajudes polítiques monetàries, fiscals i prudencials suposen un element necessari per a les empreses de l'Eurozona.

El BCE defensa que les mesures haurien de continuar fins que el cost de crèdit segueixi sent baix i l'activitat econòmica i els fluxos de caixa es recuperin. No obstant això, si es posa fi a les ajudes, podria originar-se un creixement dels riscos de finançament i refinançament, alerta l'entitat. Arribant fins i tot a una vulnerabilitat empresarial superior al pitjor moment de la crisi financera mundial.

Noticias relacionadas

contador