ep china- china advierteque eeuu esta jugandofuego con sus ultimas acciones relativastaiwan
MICK TSIKAS/AAP/DPA - Archivo

El Ministeri de Comerç xinès es manté ferm davant els Estats Units i, durant una conferència de premsa oferta aquest dijous, a dos dies de la reunió clau de dissabte en el marc del G-20, ha demanat als Estats Units que elimini "immediatament" les mesures de pressió.

"Instem als Estats Units que cancel·li immediatament les seves mesures de pressió i sancions contra Huawei i altres empreses xineses, i impulsi el desenvolupament estable i saludable de les relacions comercials entre la Xina i els Estats Units", ha dit Gao Feng, portaveu del Ministeri de Comerç, segons informa CNBC.

Gao ha afegit que la Xina no ha canviat la seva posició sobre la disputa comercial i que es manté en els termes que va exposar el principal negociador i viceprimer ministre, Liu He, el maig. Els tres punts principals són cancel·lar tots els aranzels addicionals, no canviar arbitràriament el que els líders dels dos països van acordar durant la reunió del G-20 a l'Argentina a finals de l'any passat i que hi hagi un acord comercial en igualtat de condicions.

El secretari del Tresor nord-americà, Steven Mnuchin, va animar ahir els ànims en assenyalar que l'acord entre les dues potències "estava al 90%" i que estan en el camí per aconseguir completar-lo.

Els mercats es mantenen cauts davant d'aquesta trobada. Com a molt s'espera que es desbloquegin les negociacions i es descarta que es tanqui l'acord comercial.

Noticias relacionadas

contador