• La notícia va provocar una caiguda en el dòlar i una pujada en el rendiment del deute i en l'or
cbchina23

Un cas de "fake news" -notícies falses- o fonts errònies. Així ha despatxat l'Administració Estatal de Divises Estrangeres xinesa els articles publicats per 'Bloomberg' i altres mitjans internacionals que apuntaven que l'agència encarregada de decidir les inversions de la voluminosa rebost de divisa estrangera del país asiàtic es plantejava "reduir o abandonar les seves compres de deute nord-americà ".

Aquestes fonts citades, entre un altre per 'Bloomberg', asseguraven que el personal a càrrec de decidir l'estratègia del gegant asiàtic per col·locar els 3,1 bilions de dòlars en reserves de divises que custodia la segona potència mundial considerava que els bons nord-americans ja no eren atractius. Les informacions publicades en aquest sentit "han citat la font errònia o són falses", s'han defensat.

Aquestes informacions van provocar, aquest dimecres, una caiguda dels preus dels bons nord-americans i el seu rendiment es va catapultar a gairebé al 2,6%, mentre el dòlar va patir una caiguda més enllà dels 1,20 unitats en el seu canvi contra l'euro, del qual es recupera, i una apreciació de l'or.

Les reserves xineses de divises estrangeres estan invertides de forma diversificada i desconcentrada en diferents tipus d'actius, entre els quals es troben els títols de deute dels EUA, per "garantir la seguretat general dels actius de divisa estrangera i mantenir o incrementar el seu valor" , va explicar l'organisme oficial xinès, llançant un missatge de calma al mercat.

Les fonts qualificades d'equivocades pel Govern xinès assenyalaven que les tensions comercials amb els EUA eren una de les raons que contemplava l'Administració de Divises Estrangeres per reduir la seva exposició en la renda fixa nord-americana.

A més, d'haver estat certes, no podien arribar a un pitjor moment, ja que coincideixen amb els preparatius de l'administració republicana per augmentar la seva oferta de deute. El Departament del Tresor va dir en el seu més recent anunci de refinançament trimestral, al novembre, que les necessitats d'endeutament augmentaran a mesura que la Reserva Federal redueixi el seu balanç general i que els dèficits fiscals s'incrementin.

El paquet de reducció d'impostos del president Donald Trump reduirà els ingressos federals en més d'1 bilió de dòlars durant la pròxima dècada, fins i tot després de tenir en compte els seus efectes beneficiosos en l'economia dels EUA, segons el marcador d'impostos del Congrés.

Noticias relacionadas

contador