michel-barnier-negociera-pour-bruxelles-le-brexit

La Unió Europea (UE) no permetrà que el Regne Unit li passi la patata calenta de trobar una solució per al mal pas en què es troba el Brexit. El cap negociador de Brussel·les, Michel Barnier, ha exigit al govern de Theresa May i al Parlament britànic que aclareixin els seus plans abans de demanar una pròrroga al bloc comunitari.

En declaracions davant el Parlament Europeu, Barnier ha assenyalat que l'únic responsable de la situació en què es troba el país és Theresa May i, per tant, és la seva responsabilitat donar una fórmula per esquivar l'impàs. També ha reiterat que el Tractat de Retirada pactat entre Londres i Brussel·les és l'única via possible per a un divorci amb acord.

Així mateix, ha fet èmfasi que el Brexit pactat és la "prioritat" dels Vint-i-set, però ha subratllat que "la UE està preparada per a un Brexit caòtic".

Durant la seva compareixença, ha carregat contra el Parlament britànic, ja que ha assegurat que el bloc comunitari ha fet tot el possible per complaure a la Cambra dels Comuns i ha instat el país a preguntar-se "si realment volen abandonar el bloc o no". "El resultat de la votació de dimarts empitjora l'assumpte del Brexit i perllonga l'una que aguditza una gran incertesa", ha expressat Barnier.

Noticias relacionadas

contador