• Es van crear 213.000 llocs de treball durant el sisè mes de l'any, per sobre del que estimava el consens del mercat
ep estados unidos
EUROPA PRESS

La taxa de desocupació als Estats Units va pujar fins al 4% el passat mes de juny, per sobre del que s'esperava. En concret, el consens del mercat estimava que es mantingués al 3,8%.

  • 38.460,92
  • -

No obstant això, al país nord-americà es van crear 213.000 llocs de treball durant el sisè mes de l'any, per sobre dels 195.000 que esperava el consens del mercat. Mentrestant, els salaris als Estats Units van repuntar un 2,7% el passat mes de juny en termes interanuals, lleugerament per sota de l'estimació dels inversors (2,8%). En taxa mensual, l'ascens va ser del 0,2%, enfront del 0,3% que esperava el mercat.

Mentre, la mitjana d'hores treballades a la setmana es va mantenir, pel que fa al mes de maig, a les 34,5 hores, en línia amb el que s'esperava.

Després de conèixer-se aquest dijous l'informe d'ocupació al sector privat de la consultora ADP, aquesta jornada, abans de l'obertura de Wall Street, s'han publicat les dades relatives a la taxa de desocupació als EUA. També s'ha conegut aquest divendres que la balança comercial nord-americana va registrar un dèficit de 43.100 milions de dòlars al maig.

'DIA D' DELS ARANZELS

Aquestes dades s'han conegut el 'Dia D' de la guerra comercial entre els Estats Units i la Xina. El país presidit per Donald Trump ha activat aquesta mitjanit el paquet d'aranzels per valor de 34.000 milions d'euros. Per la seva banda, el gegant asiàtic ha contraatacat i acusat el líder nord-americà de "llançar la major guerra comercial de la història".

Així mateix, a les actes de la seva última reunió, publicades aquest dijous, la Reserva Federal dels EUA (Fed) alertava sobre els riscos que pot tenir per a l'economia nord-americana el proteccionisme impulsat per Trump.

Noticias relacionadas

contador