ep euro dolar portada
Europa Press

Al dòlar no li ha assentat bé la imposició d'aranzels per valor de 34.000 milions de dòlars a les exportacions xineses. Després d'haver-se gotejat a la baixa moderadament durant les dues últimes sessions, ha acabat rendint-se davant de l'euro i ha caigut a mínims de tres setmanes als 1,1720 per euro. Els experts asseguren que l'advertència de la Reserva Federal (Fed) sobre la guerra comercial ha dinamitat el 'bitllet verd'.

"El dòlar encara es manté fort enmig de l'escalada de tensions comercials, però el fet que el banc central hagi manifestat les seves preocupacions sobre aquest tema limitarà el suport a la moneda dels EUA", comenten els analistes de Danske Bank. Amb tot, assenyalen que, a més del tema de la guerra comercial, la publicació de l'informe d'ocupació mourà aquest divendres el mercat de les divises.

De fet, l'acció del preu dels principals encreuaments és molt limitada en el dòlar/ien, que es manté encapsulat en un estret rang i no abandona els 110,50 iens, així que "els participants del mercat buscaran desviar la seva atenció de les qüestions comercials a les nòmines no agrícoles dels EUA i si l'informe d'ocupació és sòlid, el dòlar/ien està preparat per pujar i sortir del seu rang recent", segons experts de Daiwa Securities.

Contra la lliura, el dòlar també presenta pocs canvis després que ahir cedís més enllà dels 1,3250 dòlars, màxims de 10 dies. La divisa britànica va rebre impuls del Governador del Banc d'Anglaterra, Mark Carney, que es va mostrar lleument més 'falcó' pel que fa a la seva confiança sobre la marxa de l'economia britànica.

Pel que fa al iuan, la moneda xinesa es manté també sense canvis, al voltant dels 6,40 per dòlar, tot i que la guerra comercial entre Washington i Pequín amenaça de convertir-se en el major conflicte d'aquest tipus de la història, a la llum de les recents declaracions del govern de Xi Jinping. Al final, la factura aranzelària pot elevar-se a 500.000 milions de dòlars -la pràctica totalitat de les exportacions xineses als EUA- amb contramesures equivalents des de la Xina.

Noticias relacionadas

contador