ep t2 aeropuerto barcelona

La quarta jornada de reunions entre Aena, Eulen -empresa encarregada del control de seguretat de l'Aeroport de Barcelona-El Prat- i el treballadors, amb la mediació de la Generalitat, ha arrencat passades les 9:00 hores amb el focus posat en els salaris.

En declaracions als mitjans abans d'entrar a la Conselleria de Treball, l'assessor del comitè de vaga, Juan Carlos Giménez, ha explicat que durant les reunions d'aquest dimarts s'aprofundirà en les reclamacions econòmiques dels treballadors -que aquest dilluns no es van tractar-, que demanen un increment salarial de 350 euros davant l'oferta de la direcció de la companyia, que és de 155 euros.

"Demanem 350 euros i 100 vigilants més, i Eulen ens proposa 155 euros i 21 vigilants", ha criticat, i ha afegit que no entén com la direcció posa damunt la taula aquest increment de personal, que per a Giménez és insuficient.

Per això, s'ha mostrat caut i ha demanat esperar als quadrants que presentarà Eulen per mostrar com organitzarà els 21 nous treballadors que ha proposat i que han de cobrir les exigències dels treballadors.

L'assessor del comitè de vaga també ha avançat que veu molt difícil que aquest dimarts s'arribi a un acord i ha instat els mitjans a esperar a l'assemblea que se celebrarà aquest dijous, "que serà per informar els treballadors i per decidir si es prenen més mesures, i no per portar cap acord definitiu".

"Segurament demà ens tornem a reunir", ha avançat abans d'iniciar la quarta jornada de negociacions.

En la reunió de mediació d'aquest dimarts hi ha assistit, per part d'Aena, la directora de l'Aeroport de Barcelona, Sonia Corrochano; el comitè de vaga d'Eulen i una representació de la direcció de la companyia.

Per la seva banda, i des de la Generalitat, hi han participat el secretari general de Treball, Assumptes Socials i Famílies, Josep Ginesta, i el director de relacions laborals, Enric Vinaixa.

Fins aquest divendres els treballadors d'Eulen no tornaran a convocar una vaga parcial a l'Aeroport de Barcelona-El Prat, de manera que fins llavors es poden allargar les negociacions.

.

Noticias relacionadas

contador